Whitepaper - Channels, Content en Communities

Er is een nieuwe trend op het gebied van marketing bij bedrijven, het starten van een eigen (online) channel als onderdeel van de marketingmix. En dan niet het zoveelste blog, maar echt een marketingkanaal met een specifiek doel zoals bijvoorbeeld channels die gericht zijn op het verbeteren van de service aan klanten, of juist om een concrete dialoog met klanten en prospects aan te kunnen gaan of zelfs om hen producten en diensten te verkopen. Maar om een succesvol eigen channel te ontwikkelen, is een "channelstrategie" wel zo handig. Daarbij kan dit (gratis) whitepaper helpen.

Whitepaper - Channels, Content en Communities

Eigen channels als aanvulling op de marketingmix

Als marketeer ben je continu bezig met het zoeken en realiseren van de optimale marketingmix waarin een juiste balans is tussen owned, paid en earned media. Steeds meer organisaties vullen die mix aan met een eigen, klantgerichte channel. Denk bijvoorbeeld aan de Preventiewinkel van Interpolis of Foodreporter van DeliXL. De doelstelling van de channels verschilt per organisatie. Het kan bijvoorbeeld ingezet worden voor:

  • Aantrekken van (nieuwe) klanten
  • Informeren over een specifiek product of dienst
  • Adviseren over gebruik en toepassing van een specifiek product of dienst
  • Transactie afsluiten
  • Service verlenen om klachten af te handelen, klanttevredenheid te verbeteren en daarmee de klantwaarde te verhogen
  • Relatie onderhouden
  • Kennis delen en socialiseren
  • Aanbeveling en ervaringen van klanten delen

Kortom, er zijn genoeg redenen om een eigen channel te ontwikkelen. Maar het lanceren van een eigen channel betekent niet automatisch succes. Dat is afhankelijk van relevante content en een kwalitatief publiek die ook iets met de content doet zoals, naast consumeren, verspreiden (sociaal bereik). Anders gesteld, het succes van een eigen channel in de marketingmix is afhankelijk van de mix tussen de gekozen vorm van het kanaal, de contentstrategie en uitvoering daarvan (contentmarketing) en het bereik in en engagement met het beoogde publiek (de community). 

Starten met je eigen channel?

Met de juiste inzet van nieuwe channels kun je dus aan je merk bouwen, de relatie met klanten verder verstevigen en zo een bijdrage laten leveren aan de realisatie van de bedrijfsdoelen. Maar ja, hoe start je dan? Met dit whitepaper van Beeckestijn Business School en dat geschreven is door Patrick Petersen wordt een basis gegeven waarmee je je eigen channel-strategie vorm kunt gaan geven. Leek me leuk om met jullie te delen!

Download whitepaper channels, content en communities

 

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie