Start with why

In een wereld waarin social media en het delen van ervaringen steeds belangrijker wordt en waar "power to the people" niet alleen een mooie quote is maar de realiteit, heeft het voor organisaties steeds minder zin om lukraak te schreeuwen hoe geweldig zij en hun producten te zijn. Succesvolle bedrijven hebben in deze nieuwe realiteit een ding sowieso gemeen: zij hebben volgers omdat ze weten te inspireren. En dat doen ze met een ogenschijnlijk simpele houding: Start With Why.

Start with why

Wijze les van Simon Sinek: Start with why

Elke zichzelf respecterende marketeer en communicatie professional heeft natuurlijk allang de TEDx presentatie van Simon Sinek gezien, zijn boek gelezen of er al regelmatig met collega's over gesproken. Waar het op neer komt is dat hij heeft proberen te achterhalen wat het precies is wat bedrijven (of mensen) inspirerend maakt. Wat doet die paar procent nou anders dan de grote massa die maar moet blijven schreeuwen om aandacht? En dat blijkt heel simpel te zijn: Start with why.

Aan de hand van een simpel model met drie "Golden Circles" (why, how en what) laat Sinek zien dat mensen bedrijven, organisaties, merken, instituten en andere mensen eigenlijk altijd om dezelfde reden volgen. Mensen raken geinspireerd door en volgen bedrijven die denken, handelen en communiceren vanuit hun Why, de purpose, de intrinsieke motivatie. Oftewel: "People don't buy what you do, but why you do it"

Check zeker de video, die is elke seconden van de dikke achtien minuten van je kostbare tijd waard.

Voorbeelden van bedrijven die starten met waarom

In zijn TEDx presentatie haalt Simon Sinek natuurlijk al een paar mooie voorbeelden aan van bedrijven en mensen die inspireerden of inspireren omdat zij werken volgens de Golden Circles, zoals Apple, Martin Luther King en de gebroeders Wright. Maar er zijn veel meer bedrijven die daardoor succesvol lijken te zijn. Denk bijvoorbeeld aan Chipotle, Corning of deze drie voorbeelden van kleine merken met een sterke beleving.

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie