Marketing is als het versieren van een man of vrouw

Marketing, het is een vak apart. Je kan alle voorgeschreven regels toepassen op jouw merk, product of dienst, maar dat biedt nog steeds geen garantie voor succes. Nee, marketing is wat dat betreft eigenlijk gewoon als het versieren van een vrouw of man.

Marketing, het is net als een man of vrouw versieren - Pascal Meulenbelt

De openingszin

Het begint bij een 'goede openingszin'. Bij de een werkt die ene zin wel en bij de ander niet. Hoe kom je er nou achter welke openingszin je bij welke vrouw/man moet gebruiken? Observatie, het lezen van gedrag en een goede timing. Op het moment dat die leuke dame of man bijvoorbeeld heel serieus staat te kletsen met een vriend(in), dan kan je beter nog even wachten. Die wil even waarschijnlijk niet zo maar onderbroken worden. Het zelfde geldt voor marketing, je kan alles nog zo goed uitgedacht hebben maar als je het op het verkeerde moment lanceert is het niets waard. 

Jezelf "verkopen"

De openingszin werkt, maar wat dan? Dan ben je er nog niet! Nu moet je jezelf verkopen zonder dat hij of zij het doorheeft. Je moet er achter zien te komen wat de behoefte is van je 'slachtoffer'. Wil hij of zij een one night stand of juist een relatie? Ook dit gedeelte is te vergelijken met marketing. Je hebt de aandacht van de potentiële klant, maar daarmee heb je jouw dienst of product nog niet verkocht of aangeprezen. Door middel van goede open vragen kan je achter de behoeften van de potentiële klant komen. Is dit een klant die waarschijnlijk eenmalig gebruikt maakt van jouw product of dienst of zou het een vaste klant kunnen worden? 

One night stand of meer?

Heb je hem of haar in bed gekregen, maar heb je het vermoeden dat het waarschijnlijk eenmalig is, dan komt er nóg een belangrijk onderdeel aan. Beschouw hem of haar niet als grof vuil omdat hij of zij niet meer dan die ene keer van je wil. Zorg dat het na afloop ook een geweldige ervaring blijft voor hem of haar. Want wie weet blijft het dan niet bij die one night stand. En denk ook eens aan de "mond tot mond reclame" die hij of zij kan leveren aan vrienden en vriendinnen. Hetzelfde geldt wederom voor de marketing, de behoefte van de klant eindigt niet na de verkoop van jouw product. Service, garantie en herkenning zijn belangrijke punten die een klant eventueel doen laten terugkomen.

Versieren en marketing, een prachtige combinatie.

29 dec 2014 2090 Pascal Meulenbelt 0
Channels: Marketing
Tags: Marketing, Column, Opinie
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie