Infographic - De afmetingen van afbeeldingen op social media

Het draait online natuurlijk steeds meer om visuele content. En of het niet al lastig genoeg is om goede visuele content te (laten) creëren, het feit dat elk social media netwerk weer zijn eigen afmetingen hanteert maakt het er niet makkelijker op. Want je wilt natuurlijk wel dat je content optimaal getoond wordt op elk social netwerk dat je gebruikt. En of je nou met je bedrijf net eindelijk de eerste stapjes op social media gaat zetten, of een echte veelgebruiker, expert of social savvy bent, het blijft een hele opgave om de juiste afmetingen te gebruiken. Goed nieuws, deze infographic is een handig spiekbriefje voor de juiste afmetingen van jouw visuele content voor de belangrijkste social media netwerken!

Infographic afmetingen afbeeldingen social media 2015

Consistente brand uitstraling 

Voor veel bedrijven is social media inmiddels wel een vast onderdeel(tje) van hun marketingkanalenmix. Sommige kiezen bewust voor een platform waarop ze aanwezig zijn, anderen durven het aan om meerdere social media kanalen in te zetten. En dat is nog een hele uitdaging. Niet alleen verwachten mensen andere dingen op de verschillende platformen van bedrijven, de platformen gebruiken in de basis ook nog eens andere uitgangspunten zoals de afmetingen van de te gebruiken content. En aangezien de meeste bedrijven streven om in hun verschillende kanalen wel een consistente uitstraling te hebben, betekent dat voor elk platform netjes andere afmetingen gebruikt moeten worden. Niet alleen voor de profielafbeeldingen, maar ook voor de te delen content. 

Infographic: de afmetingen van afbeeldingen op social media netwerken

Nu kun je al die verschillende afmetingen natuurlijk uit je hoofd leren, maar ja, er zijn zo veel verschillende soorten profielen en soorten postings met verschillende soorten afmetingen, dat dat nog een hele klus is. Dus dan is zo'n spiekbriefje als deze infographic van tentsocial wel handig met daarin de afmetingen van afbeeldingen op Facebook, Twitter, Google+, LinkedIN Pinterest, Instagram en Youtube

Infographic: de afmetingen van afbeeldingen op social media

Natuurlijk handig om de infographic even op te slaan op je computer. En misschien leuk om even te delen zodat je ook mensen uit je netwerk een hoop (uitzoek)werk en onnodige fouten bespaart. 

Afmetingen veranderd?

Social media platformen veranderen enorm snel. En aangezien deze infographic al langer dan een dag oud is, kan het zijn dat er op een platform al weer een wijziging heeft plaatsgevonden ten aanzien van de afmetingen van afbeeldingen. Kan gebeuren... Maar zou leuk zijn als je dat dan hieronder even laat weten.

Dit artikel verscheen eerder op Kittyhawk.

 

Update nav feedback:

Maurice van Wieringen gaf in een LinkedIn discussie deze waardevolle toevoeging:

"Jammer dat de infographic outdated is. LinkedIn biedt 'Products & Services' al een tijdje niet meer aan en de nieuwe 'Showcase pages' komen nu niet aan bod in de infographic. Hierdoor ontbreken belangrijke andere afmetingen. Gedeelde afbeeldingen op LinkedIn (350 x scaling hight), thumbnail van Pulse posts 70 x 70 en featured Pulse image 698 x 400."

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie