5 redenen waarom je je social media kanalen niet wilt koppelen

Social media is niet meer uit het online straatbeeld weg te denken. Ondanks dat valt het mij steeds meer op dat verschillende social media accounts met elkaar worden gekoppeld en dat is (naar mijn mening) geen goede zaak. Flyers en brochures zijn per slot van rekening ook niet hetzelfde en hebben ook een eigen functie en doel. Om deze reden staan in dit artikel vijf redenen waarom je social media accounts beter niet met elkaar kan koppelen.

5 redenen waarom je je social media kanalen niet wilt koppelen - Noami van Putten

 1. 140 tekens vs. 420 tekens. Waarom zou je Twitter met Facebook koppelen als, om te beginnen, het aantal tekens niet overeen komt? Daarnaast ziet je boodschap er op Facebook heel anders uit dan op Twitter, Instagram of LinkedIn.
 2. Maatwerk. Net zoals bij offline marcom-activiteiten zijn er verschillende doelgroepen actief op verschillende social media. LinkedIn is bijvoorbeeld ingericht op het zakelijk netwerk. Het komt je niet ten goede om hier een foto van je huisdier te plaatsen of van die drie dubbel belegde sandwich die je over een paar minuten van plan bent te verorberen.
 3. 1, 2 of meer? Een aantal statusupdates per dag op Facebook plaatsen is not done. Echter is het plaatsen van een aantal tweets of foto’s op Instagram per dag de normaalste zaak van de wereld. Zie het als een ongeschreven regel (en houd je daar ook aan).
 4. Zie ik dubbel? Het heeft geen meerwaarde voor je doelgroep om overal (precies) dezelfde content te lezen of beelden te zien. De tijd zal het leren, maar je hebt uiteindelijk meer unfollowers dan followers.
 5. Omdat het moet… Door een update te plaatsen op, bijvoorbeeld, Facebook en deze te koppelen met al je andere social media accounts lijkt het alsof je er geen effort in wilt steken, geen tijd hebt of niet geïnteresseerd bent. Ook al is het tegenovergestelde waar.

Ik ben benieuwd naar je mening. Ben je het met mij eens of denk je er juist heel anders over? Laat het mij weten door een bericht achter te laten!

Deel dit artikel via:
 • Share on Google+

Reacties (1)

 1. Karen Visser:
  13 mei 2016 om 10:57

  Ik ben het er niet helemaal mee eens. Het ongeinteresseerd zijn zou alleen opgaan als je verder je niet op die andere platforms begeeft en uitsluitend doorplaatsingen laat zien. Dat is bij mij niet het geval; ik heb Facebook en Twitter gekoppeld, maar Twitter daarnaast ook nog andere dingen (en reageer, retweet...).
  Verder werken social media - en zeker Twitter! - als een radio: als ie niet aanstaat, missen ze je dus. Ik maak me geen illusies dat mensen ademloos al mijn kanalen volgen en dus mérken dat ik op twee kanalen hetzelfde deel.


Plaats een reactie