Functie: Stagiair(e) Pers & Media Bedrijfsnaam: War Child
Vacature datum: 23 juni 2017 Trefwoorden: Pers,Media,Persvoorlichting
Plaats: Amsterdam Provincie: Noord-Holland

Stage: stagiair(e) Pers & Media bij War Child in Amsterdam

Stage: stagiair(e) Pers & Media bij War Child in Amsterdam

Functieomschrijving stage pers & media

Je gaat werken voor de woordvoerder/persvoorlichter van War Child. Deze valt direct onder de directeur en is verantwoordelijk voor alle contacten met media. De woordvoerder staat media te woord en zorgt ervoor dat War Child zichtbaar is in (internationale) media. Je ondersteunt de persvoorlichter bij de uitvoering van alle pers- en media-activiteiten.

Jouw uitdaging

 • Het leveren van redactionele bijdragen over War Child in lokale/regionale media en het verzorgen van plaatsing;
 • Het afhandelen van mediaverzoeken vanuit persvoorlichting zoals het regelen van interviews en aanleveren van fotomateriaal;
 • Bijhouden & vastleggen van geplaatste uitingen in media (free publicity en redactionele aandacht, zowel off- als online);
 • Bijhouden relatieoverzicht media en actualiseren van de perslijst;
 • Assisteren bij persactiviteiten op locatie;
 • Ondersteunen bij het maken en actualiseren van factsheets;
 • Monitoren van social media, i.h.b. journalisten en media;
 • Je volgt het (relevante) nieuws en ziet kansen om de organisatie te profileren.

 Jouw profiel

 • Je beschikt over zeer goede schrijfvaardigheden en beheerst het Nederlands uitstekend;
 • Je hebt een relevante opleiding (journalistiek / communicatie / media), HBO of WO;
 • Je hebt een hands on mentaliteit;
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken en creatief in het vinden van oplossingen;
 • Je werkt accuraat en neemt snel verantwoordelijkheid;
 • Je bent flexibel en enthousiast.

De organisatie

War Child is een jonge, dynamische organisatie waar een informele sfeer heerst en veel ruimte is voor creativiteit en eigen initiatief. Het imago dat War Child extern uitdraagt, is een blauwdruk van het werk op het hoofdkantoor: het is dynamisch, vernieuwend, integer en gericht op het behalen van resultaten tegen lage kosten. Het kantoor is gevestigd in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer. 

Wat je mag verwachten

We zoeken een stagiair die vanaf 1 september 2017 voor een periode van minimaal 5-6 maanden, 4 dagen per week ons team komt versterken. Als je bij ons stagiair wordt, kun je rekenen op een interessante stage waarin je de gelegenheid krijgt om veel te leren. Uiteraard krijg je begeleiding, maar ook vrijheid om je ideeën uit te werken.

Je ontvangt een stagevergoeding van € 200,- bruto per maand, gebaseerd op 40 uur per week. En last but not least, je maakt deel uit van een enthousiast en informeel team.

Solliciteren op de stage pers & media bij War Child?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je met een gemotiveerd team aan de slag om bij te dragen aan een betere toekomst voor oorlogskinderen? Reageer dan voor 10 juli 2017 met het formulier via deze hyperlink of de 'Direct Solliciteren'-button hieronder.

Solliciteren stage Pers & Media bij War Child

 

Stagiairs bij War Child dienen ingeschreven te staan bij een Nederlandse onderwijsinstelling. We stellen het op prijs als je van tevoren bij je opleiding informeert of deze stage wordt goedgekeurd. Vermeldt dit graag in je brief.

Veiligheid van kinderen is voor War Child essentieel. War Child accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures.

 

 

LET OP: ONDERSTAANDE BUTTON NIET GEBRUIKEN 

 

Is dit jammer genoeg niet jouw droombaan? Niet getreurd, maar meld je gewoon even aan op onze LinkedIn Nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een update van de nieuwste vacatures. Dan kom je vast snel jouw droombaan tegen!

 

Deel dit artikel via:
 • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie