CCB Prikkelt: Merk tussen twee vuren

Als marketing of communicatie professional moet je zorgen dat je kennis up to date blijft. Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals via opleidingen, workshops, congressen en veel meer. En bijvoorbeeld via inspiratiesessies van communicatieclubs zoals CommunicatieClub Bourgondië. Bij hun volgende event wordt het een prikkelende avond over de dilemma's waar je als merk mee te maken krijgt door het groeiend populisme en polarisatie in de maatschappij. Je bent van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn en deel uit te maken van deze avond die ongetwijfeld tot prikkelende discussies zal leiden.

CCB Prikkelt: Merk tussen twee vuren

Over maatschappelijke dilemma's

Terwijl populisme en polarisatie groeien, vormen merken steeds vaker een sociaal en moreel baken voor mensen. Dat leidt voor de mensen achter die merken regelmatig tot lastige dilemma’s. Zo verdwijnen zwarte pieten uit winkels en van verpakkingen, Zijn er naast paaseitjes ook verstopeitjes en verandert NS het vertrouwde ‘dames en heren,…’ in het genderneutrale ‘beste reizigers,…’ Soms onder openlijke druk van de ene activistische minderheid. Dan weer tot woede van de andere. En wat vindt de zwijgende meerderheid ervan? Word je als merk beter van politieke correctheid of neutraliteit? Neem je stelling of buig je mee. We vragen het aan de wetenschap en aan ervaringsdeskundigen. En we gaan er natuurlijk met elkaar over in discussie. Onder het motto ‘iets pittigs in je hand en iets koels in je glas’ zwaaien we de zomervakantie uit en starten we een nieuw CCB-seizoen. Welkom bij CCB Prikkelt.

Wie komen er aan het woord?

  • Marleen Draisma – hoofd communicatie bij de Politie Limburg en actief betrokken bij ‘Roze in Blauw’.
  • Laurens Ohlenroth – master student die de laatste hand legt aan zijn onderzoek naar inclusie & diversiteit en communicatiemanager bij NS.
  • Mignon van Halderen – lector Thought Leadership bij Fontys Hogeschool voor Communicatie, een expert op het gebied van thought leadership en daaraan gelieerde strategische communicatievraagstukken.
  • Rik van Druten – zelfstandig specialist in crisiscommunicatie, interim-woordvoerder en media-coach. Hij treedt op als moderator van CCB Prikkelt. 

Datum: Donderdag 13 september a.s. 

Programma

19.30 u            Ontvangst met koffie en thee
20.00 u            Start programma
21:30 u            Borrel met een bite
22.30 u            Einde / vertrek

Locatie: Oude Rechtbank in Eindhoven

Bij CCB Prikkelt hoort een prikkelende zaal. Dit keer zijn we dan ook te gast op een locatie waar voorheen menig jury overtuigd moest worden van iemands gelijk, ofwel onschuld. In de Oude Rechtbank in Eindhoven gaat het gebeuren. We discussiëren hier over: Merk tussen twee vuren.

Oude Rechtbank  |  Stratumseind 32  |  5611 ET, Eindhoven

Aanmelden CCB Prikkelt

Schrijf je nu in via de CCB-website. Toegang voor leden is gratis, introducés betalen € 35,- (incl. 2 consumpties en diverse hapjes).

Voor introducés die zich in september nog aanmelden voor CCB geldt dat zij over de resterende maanden van dit jaar geen contributie hoeven te betalen. Inschrijven kan tot dinsdag 11 september. Je inschrijving is bindend, afmelden kan tot uiterlijk woensdag 12 september 12.00 uur en uitsluitend per e-mail naar: info@communicatieclub.nl.

Deel dit artikel via:
  • 0
  • Share on Google+
  • 0

Reacties (0)


Plaats een reactie