CCB College: Gedragsverandering door communicatie

Eén keer per jaar nodigt Communicatieclub Bourgondië (kortweg CCB) communicatie professionals uit om (weer) plaats te nemen in de collegebanken. Dan spijkert een hoogleraar, universitair docent of lector je kennis op wetenschappelijk niveau bij over een actueel onderwerp. Dit jaar zal Reint Jan Renes via een levendige mix van praktische voorbeelden en de nieuwste inzichten, een praktische uiteenzetting van de wijze waarop je met communicatie gedrag kunt veranderen. En natuurlijk ben jij van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

CCB College: communicatie en gedragsverandering - Reint Jan Renes

Hoe gedragsbeïnvloeding écht werkt

Met communicatie gedrag veranderen, het lijkt zo eenvoudig. Je vertelt je doelgroep gewoon waarom ze er belang bij hebben zich anders te gedragen en klaar. Toch? Wie het gedrag van mensen wil veranderen, moet beseffen dat het in de praktijk helemaal niet zo eenvoudig is. Wanneer je voorbeelden van geslaagde nudges leest, zoals de bekende vlieg in de wc-pot en de klassieke pianotrap, dan lijkt het allemaal vrij simpel. De praktijk is helaas weerbarstiger. Gedragsveranderende interventies hebben een grote kans om te mislukken of te smoren in weerstand. Tijdens CCB College geeft Reint Jan Renes, via een levendige mix van praktische voorbeelden en de nieuwste inzichten, een praktische uiteenzetting die alle fasen van een geslaagd veranderproces in kaart brengt.

Over Reint Jan Renes

In 2005 promoveerde Reint Jan in de sociale psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij is sinds 2011 lector Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein bij de Hogeschool Utrecht en universitair hoofddocent bij de leerstoelgroep Strategische Communicatie van de Wageningen Universiteit. Met zijn onderzoeksgroep in Utrecht doet hij praktijkgericht onderzoek naar communicatie en gedragsverandering.

In september 2015 werd Reint Jan door de tweede kamer aangesteld als lid van de Landelijke Referendumcommissie. Hij is lid van diverse wetenschappelijke commissies (o.a. KWF, Voedingscentrum, Expertgroep ‘Klimaat’ ministerie Economische Zaken en Klimaat, en Landelijke Adviesraad Cybersecurity). Het vakblad Communicatie zette hem dit jaar op plek 2 in de top 25 lijst van meest inspirerende communicatieprofs in Nederland. Daarnaast was hij in 2015 één van de drie finalisten voor de titel Communicatieman/vrouw van het jaar.

Kennis, inspiratie en een boek voor alle aanwezigen

Reint Jan Renes schreef samen met Sander Hermsen het inspirerende boek ‘Draaiboek gedragsverandering: de psychologie van beïnvloeding begrijpen en gebruiken’. In hun boek presenteren ze vijf lenzen waarmee je scherp zicht krijgt op je doel (wat voor gedrag wil je zien?) en de beste wegen om gedragsverandering te bereiken.

De aanwezigen krijgen naast alle inzichten en inspiratie, ook een exemplaar van het boek mee naar huis.

Datum: dinsdag 5 februari 2019 

Programma

19.00 u            Ontvangst met koffie/thee/drankje
19.30 u            Aanvang college
21:00 u            Napraten en -borrelen
22.30 u            Einde / vertrek

Locatie: de nieuwe LocHal in Tilburg

Het CCB College vindt plaats op de nieuwste vergader- en eventlocatie die Tilburg rijk is: de imposante LocHal in de Spoorzone. Tijdens het CCB College zijn we te gast bij Seats2meet, gevestigd in de LocHal in Tilburg. Adres: Burgemeester Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg

Aanmelden en voorwaarden

Schrijf je nu in via de website van CCB. Deelname voor leden kost € 35,-, niet-leden betalen € 75,-. Deze prijzen zijn inclusief het boek ‘Draaiboek gedragsverandering: de psychologie van beïnvloeding begrijpen en gebruiken’ (t.w.v. € 20,00), koffie, thee, wijn/bier/fris en hapjes.  

Aanmelden CCB Inspireert - Van kijken naar zien met Pim van den Berg

Voor introducés die zich in 2019 nog aanmelden voor CCB geldt dat €35,- in mindering wordt gebracht op het lidmaatschapsgeld. Inschrijven kan tot vrijdag 1 februari. Je inschrijving is bindend, afmelden kan tot uiterlijk 4 februari 12.00 uur en uitsluitend per e-mail naar: info@communicatieclub.nl.

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie