WorldSkills Netherlands

WIE ZIJN WE?Sinds 2002 zet de stichting WorldSkills Netherlands zich in ter promotie van het vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Onze visie is om jongeren te inspireren en te motiveren voor beroepsonderwijs en vakmanschap. Vakwedstrijden staan hierbij centraal. Deze worden in samenwerking met onze partners georganiseerd op scholen of op beroepenevenementen. We geven jongeren hiermee de kans te excelleren in hun vak.

WorldSkills Netherlands

De visie van WorldSkills Netherlands

We richten ons binnen de visie op drie pijlers:

  • Talentontwikkeling
  • Beroepenoriëntatie
  • Promotie

Missie

WorldSkills Netherlands wil het volgende naar buiten uitdragen:

Het belang van vakmanschap:
Het onderkennen van het belang van vakmanschap, binnen en buiten Nederland is ons belangrijkste speerpunt.

Het bestaan van vakwedstrijden:
Vakwedstrijden vormen een middel om jongeren enthousiast te maken voor beroepen waarbij met hoofd en handen samengewerkt wordt. Wij willen iedereen laten zien dat vakwedstrijden zowel leuk zijn als leerzaam. Ze zijn tevens een goede voorbereiding op de eindexamens en kunnen een essentieel onderdeel van het lesprogramma zijn.

Vaktrots:
Wij werken aan het verhogen van vaktrots. Wij vinden het van groot belang dat vakmensen trots kunnen zijn op hun opgebouwde kennis, vaardigheden en het werk dat zij ermee verrichten. Vaak krijgen zij daardoor een ambassadeursrol en hebben ze een voorbeeldfunctie voor andere jonge vakprofessionals.

Officiële vertegenwoordiger van Nederland bij WorldSkills en EuroSkills

WorldSkills Netherlands is door WorldSkills International, WorldSkills Europe en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aangewezen als enige officiële vertegenwoordiger van Nederland bij WorldSkills en EuroSkills. Wij verzorgen de deelname van Team Nederland, zoals de voorbereiding, mental coaching en reis/verblijf. Ook zorgt de stichting voor publiciteit rond Team Nederland.

Aangesloten branches, sectoren, MBO-instellingen en koepelorganisaties

De activiteiten van WorldSkills Netherlands brengen bedrijfsleven en onderwijs bij elkaar. Vele branches en sectoren, (v)mbo-instellingen en koepelorganisaties zijn aangesloten bij Skills Netherlands en ook de politiek en overheid maken deel uit van het netwerk. In samenwerking worden daardoor de krachten gebundeld en richt WorldSkills Netherlands zich op continue positieve aandacht voor het Nederlandse vakmanschap.

(Online) marketing en communicatie vacatures bij de WorldSkills Netherlands

Bekijk hieronder de vacatures en stages in het (online) marketing en/of communicatie vakgebied bij WorldSkills Netherlands in Waddinxveen die momenteel aangemeld staan op het platform van Marketing & Communicatie Vacatures. Staan er geen vacatures? Hou dan onze social media kanalen in de gaten voor updates of meld je aan op de nieuwsbrief.

02 jun 2017 971 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef WorldSkills Netherlands jouw rating
1 2 3 4 5