SWOCC

Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie (SWOCC) is sinds de oprichting in 1995 dé autoriteit op het gebied van merken en merkcommunicatie. SWOCC verbindt wetenschap en praktijk door het ontwikkelen, inspireren en uitwisselen van relevant onderzoek en actuele kennis. Zo blijven (aspirerend) praktijkprofessionals up-to-date via kennis die direct toepasbaar is in het vakgebied. SWOCC is gelieerd aan de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam.

SWOCC

Over SWOCC

Het communicatievakgebied ontwikkelt zich continu, en ook uit de wetenschap komen voortdurend nieuwe inzichten over de werking van merken en communicatie. Deze kennis is voor iedere praktijkbeoefenaar onmisbaar. Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie (SWOCC) maakt deze kennis toegankelijk en toepasbaar.

Met praktijkrelevantie als uitgangspunt, verzamelt en ontwikkelt SWOCC wetenschappelijke kennis over de werking van merken en communicatie. Zo stellen wij marketing- en communicatieprofessionals in staat nieuwe kennis in ons vakgebied bij te houden én toe te passen.

Begunstigers

De activiteiten van SWOCC worden financieel mogelijk gemaakt door donaties van commerciële en non-profit organisaties. Deze begunstigers zijn organisaties die zich bewust zijn van het belang van kennisontwikkeling in ons vak. Begunstigers betalen jaarlijks een bijdrage en steunen hiermee de ontwikkeling en verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over merken en communicatie.

Giep Franzen

SWOCC is in 1995 opgericht op initiatief van Giep Franzen. Na veertig jaar in de reclame (o.a. als directeur en oprichter van FHV/BBDO), werd Franzen in 1990 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn honger naar kennis en fundamenteel begrip van reclamewerking was de motor achter de oprichting van SWOCC. Na zijn vertrek als hoogleraar is Giep als beschermheer verbonden gebleven aan de stichting.

SWOCC is gelieerd aan de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam.

Marketing en communicatie vacatures bij SWOCC

Hieronder staan de (online) marketing vacatures en communicatie vacatures bij SWOCC die momenteel aangemeld staan op dit platform. Staat er vandaag niets? Meld je dan aan op de nieuwsbrief en hou onze social media kanalen in de gaten.

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef SWOCC jouw rating
1 2 3 4 5