Stichting Writers Unlimited

Writers Unlimited brengt schrijvers en journalisten, denkers en dichters én hun publiek samen in een jaarlijks internationaal literatuurfestival in Den Haag ('Winternachten'), in maandelijkse programma's in de Centrale Bibliotheek in Den Haag ('070 Series'), en in tournees over de hele wereld ('Writers Unlimited Network'). Tijdens die ontmoetingen wisselen ze hun literaire werk, hun ervaringen, dromen en ideeën uit. Over grenzen van culturen en talen heen en in een informele sfeer.

Stichting Writers Unlimited

Over Stichting Writers Unlimited

De stichting heeft als doel: schrijvers, dichters, kunstenaars en denkers uit de hele wereld diverse platforms te bieden om hen met elkaar en het publiek in gesprek te brengen over literatuur, kunst, wetenschap en samenleving, in het bijzonder door het organiseren van het festival Winternachten, alsmede al hetgeen met het voorgaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

Geschiedenis

Sinds 1995 organiseert Writers Unlimited het internationale literatuurfestival Winternachten in Den Haag. Enige duizenden bezoekers zijn jaarlijks in januari getuige van gesprekken en voordrachten van schrijvers en dichters over actuele maatschappelijke thema's. In een rijk programma met meer dan honderd deelnemers, verdeeld over ruim dertig programmaonderdelen, laat het publiek zich inspireren door de verschillende visies van auteurs uit vele - met name niet-westerse - landen. Het festival vindt sinds zijn eerste editie plaats in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Begonnen als een ontmoeting van schrijvers uit Nederland en Indonesië, later aangevuld met Suriname, de Antillen en Zuid-Afrika, is het uitgegroeid tot het belangrijkste literaire evenement van Nederland.

Werken bij Writers Unlimited

(Online) Marketing en communicatie vacatures bij Writers Unlimited

Bekijk hieronder de (online) marketing en/of communicatie vacatures en stages bij Writers Unlimited die momenteel aangemeld zijn op het platform van Marketing & Communicatie Vacatures. Staan hieronder vacatures? Hou dan onze social media kanalen in de gaten voor updates of meld je aan op de nieuwsbrief.

24 sep 2020 307 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef Stichting Writers Unlimited jouw rating
1 2 3 4 5