Stichting Het Witte Bos

Het Witte Bos initieert transmediale projecten op het snijvlak van journalistiek, kunst en maatschappij. Een project bestaat altijd uit verschillende activiteiten die elkaar aanvullen en versterken. En het persoonlijk perspectief staat bij elk project centraal. Echte verhalen van echte mensen die iets te vertellen hebben. Het Witte Bos werkt bij elk project samen met maatschappelijke organisaties, overheid of instellingen om een onderwerp te laten landen waar het nodig is. Zo hebben onze projecten daadwerkelijk impact en effect.

Stichting Het Witte Bos

Voorbeelden van projecten van Het Witte Bos

Het FAS-project
Het FAS-project begon als een zuiver journalistiek initiatief om aandacht te vragen voor FAS maar groeide uiteindelijk uit tot een grote multimediale bewustwordingscampagne dat de gevaarlijke gevolgen van alcoholgebruik tijdens de zwangerschap laat zien. Het vraagt op een persoonlijke en verhalende manier aandacht voor een relatief onbekend probleem. Het project bestaat o.a. uit boeken, films, exposities, presentaties, E-learnings, campagnes en participatie- en maatjesprojecten. In 2013 is het project gestart en het zal door lopen tot 2025. Elke jaar worden weer nieuwe project (onderdelen) uitgevoerd met als doel FAS een gezicht te geven en zo een bijdrage leveren bij de herkenning, begeleiding en preventie van FAS.

Alles goed
We antwoorden zelden negatief, als iemand vraagt of alles goed is. Zelfs niet in het diepste dal van een depressie. Waarom eigenlijk? Want als je een gebroken been hebt, kun je dat wél vertellen. En dan krijg je de troost en begrip die je nodig hebt. Maar als we het geestelijk moeilijk hebben, schamen we ons. Zo jammer. Want juist dan heb je troost en begrip nodig. Op alles goed zie je eindelijk de mensen die net zoals jij – of een van je dierbaren – leven met een depressie. Wat heb je daaraan? Simpel. Dankzij de verhalen van anderen ontdek je dat je (láng) niet de enige bent. Dat depressie voor iedereen anders is. En dat je niet raar bent, of stom, of wat je depressie je ook influistert.

(Online) Marketing en communicatie vacatures en stages bij Het Witte Bos

Bekijk hieronder de (online) marketing en communicatie vacatures en stages bij Stichting Het Witte Bos die momenteel aangemeld zijn op het platform van Marketing & Communicatie Vacatures. Staan er geen vacatures? Hou dan onze social media kanalen in de gaten voor updates of meld je aan op de nieuwsbrief, zodat jij als eerste op de hoogte bent van nieuwe marketing of communicatie vacatures en stages bij Het Witte Bos in Amsterdam.

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef Stichting Het Witte Bos jouw rating
1 2 3 4 5