Nederlands Kamerkoor

Het Nederlands Kamerkoor behoort al 80 jaar tot de wereldtop. Het staat vanaf het prille begin bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen, en met spannende samenwerkingen. Het leidt tot concerten die ontroeren én prikkelen.

Nederlands Kamerkoor

Over het Nederlands Kamerkoor

Het Nederlands Kamerkoor wordt geroemd door tot critici in binnen- en buitenland: "Het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek: een toonaangevend topensemble", aldus de Volkskrant (2016).

Educatie en participatie maken onlosmakelijk deel uit van de missie van het koor. Het Nederlands Kamerkoor verzorgt workshops en 'adopteert' koren als voorprogramma van zijn eigen concerten.
In het talentontwikkelingsprogramma 'NKK NXT' geven we jonge, netafgestudeerde zangers, een baan, om zich te ontwikkelen als ensemblezanger van de toekomst.

Sinds 2015 is Peter Dijkstra chef-dirigent van het koor. Hij is een van de meest gevraagde koordirigenten ter wereld en staat keer op keer garant voor sprankelende uitvoeringen. Zijn voorgangers waren Hans van de Hombergh, Kerry Woodward, Uwe Gronostay, Tõnu Kaljuste, Stephen Layton en Risto Joost. Het koor werd opgericht door Felix de Nobel, die tot 1972 de eerste chef-dirigent was.

Sinds mei 2015 is het Nederlands Kamerkoor gevestigd in Utrecht.

Marketing en communicatie vacatures bij het Nederlands Kamerkoor

De afdeling marketing/communicatie promoot de ca. 70 concerten per jaar en zorgt voor een zo'n groot mogelijke naamsbekendheid voor het Nederlands Kamerkoor.

Hieronder staan de (online) marketing vacatures en communicatie vacatures en stages bij het Nederlands Kamerkoor die momenteel aangemeld staan op dit platform. Staat er vandaag niets? Meld je dan aan op de nieuwsbrief en hou onze social media kanalen in de gaten.

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef Nederlands Kamerkoor jouw rating
1 2 3 4 5