Nederland Bedankt

Iedere week zetten wij 3 toppers in het zonnetje doormiddel van een gratis heerlijke luxe hotelovernachting. De verhalen van deze mensen die zich in de afgelopen periode zo mooi hebben ingezet? Daarmee maken wij het Nederland Bedankt boek!

Vrijwilliger bij Nederland Bedankt

Het initiatief van Nederland Bedankt

De komst van COVID-19 heeft flink wat opschudding teweeggebracht. De afgelopen maanden waren een rollercoaster waarin onze flexibiliteit, weerbaarheid en kracht flink op de proef zijn gesteld. Het virus heeft een hoop sporen achter gelaten. Maar in deze chaos zijn ook heel veel mooie dingen ontstaan, zoals sociale initiatieven en nieuwe inzichten. We voelen ons meer verbonden dan ooit!

Het Nederland Bedankt boek

Het is een bijzondere tijd en daarmee ook een belangrijk stukje geschiedenis van ons land. Er zijn zo ontzettend veel mensen die we niet horen, maar die wel degelijk hebben bijgedragen aan het welzijn van Nederland.

Om deze reden hebben wij besloten om samen met een grote groep vrijwilligers een boek te maken, waarin de ongehoorde verhalen in deze unieke periode worden vereeuwigd. Denk aan de verpleegkundigen op de IC-afdeling, de taxichauffeurs die mensen naar de coronatests brengen, sociale initiatieven om de eenzaamheid van ouderen tegen te gaan en heel veel andere mooie verhalen.

Zestien weken lang, zullen er elke week drie toppers worden genomineerd die worden geïnterviewd en gefotografeerd, met als resultaat 48 unieke verhalen en foto's. Daarnaast zullen er nog veel meer prachtige beelden en andere creatieve uitingen in het boek worden verwerkt die weergeven hoe Nederland eruit zag tijdens Corona. Op deze manier kunnen we met een trots gevoel terugkijken en heeft de volgende generatie een compleet beeld van deze bizarre, soms surrealistische, bijzondere periode. Het boek wordt in december 2020 uitgebracht.

Luxe hotelovernachting

Daarnaast zullen wij alle genomineerden in de watten leggen door hen een luxe hotelovernachting te geven, zodat zij echt even kunnen ontspannen. Wij zijn blij te kunnen melden dat dit in medewerking is van de mooiste vier én vijf sterren hotels van ons land.

Totale opbrengst naar het ZWiC fonds.

Als teken van dank gaat de totale opbrengst naar Stichting ZWiC (Stichting Zorg na Werk in Coronazorg). Dit is een steunfonds voor zorgverleners die langdurig ziek zijn geworden door toedoen van corona.

(Vrijwilligers-)Werken bij Nederland Bedankt

Team work, makes a dream work. Met bijna 50 vrijwillige young professionals redden wij bijzondere verhalen van de vergetelheid en schrijven we samen met heel Nederland geschiedenis. Bekijk hier het team achter Nederland Bedankt.

06 nov 2020 296 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef Nederland Bedankt jouw rating
1 2 3 4 5