Kunstenhuis De Bilt-Zeist

KunstenHuis De Bilt-Zeist is een bruisend cultureel centrum dat bestaat uit een muziekschool, theaterschool, dansschool en een afdeling beeldende kunst.

Kunstenhuis De Bilt-Zeist

Cultureel Centrum KunstenHuis De Bilt-Zeist

Het KunstenHuis De Bilt-Zeist is een cultureel centrum met meer dan 140 medewerkers en ruim 4000 cursisten. Onze drie vestigingen bevinden zich in Zeist en Bilthoven. Het KunstenHuis bestaat uit vier afdelingen: Muziekschool De Bilt-ZeistTheaterschool MasqueradeDansschool De Bilt-Zeist en de Werkschuit (beeldend)Cursorisch onderwijs bieden op het gebied van muziek, theater, dans en beeldende kunst vormt onze voornaamste activiteit. Wekelijks komen er meer dan 4000 cursisten en leerlingen over de vloer variërend in leeftijd van 4 tot 90 jaar.

Daarnaast doen we nog meer. We voeren kunstprojecten uit op scholen in het voortgezet- en basisonderwijs, organiseren kinderfeestjes, verzorgen maatwerk voor bedrijven en particulieren en verhuren onze zalen en ruimtes voor kunst- en cultuur gerelateerde activiteiten. Ook hebben wij op alle locaties een goed geoutilleerde theaterzaal voor ongeveer 120 tot 140 bezoekers, waar onder andere concerten, voorstellingen en kunstlezingen worden gehouden. 

Kunsteducatie

Het uitgebreide cursusprogramma van het KunstenHuis biedt lessen voor alle leeftijden en interesses. Er zijn seizoenscursussen en korte cursussen, maar ook workshops ter kennismaking of ter verdieping. Naast de lessen doen de cursisten mee aan voorstellingen, concerten of exposities. Jaarlijks volgen ruim 4.000 kinderen, jongeren en volwassenen de lessen bij KunstenHuis De Bilt-Zeist.

Verder organiseren we kinderfeestjes, masterclasses en vakantieprojecten, en zijn we actief op scholen.

TheatersKunstenHuis De Bilt-Zeist beschikt over drie theaters met ieder 120-140 plaatsen. Hier vinden de voorstellingen, concerten, presentaties plaats waarmee de cursussen worden afgesloten. Ook programmeren wij externe voorstellingen op het gebied van film, muziek, dans en theater in de theaters. Op elke locatie zijn tevens exposities beeldende kunst te bekijken, met werk van cursisten, docenten en amateurkunstverenigingen. Jaarlijks genieten 2.500 bezoekers van deze concerten, dans- en theatervoorstellingen, films, lezingen en exposities.

Voor iedereen

KunstenHuis De Bilt-Zeist is voor iedereen. Daarom geven wij ook les op 80% van alle basisscholen in Zeist en De Bilt. De lessen zijn divers: van de invulling van het kunstonderwijs tot het geven van een lessenreeks tot het begeleiden van de eindmusical.Voor mensen die niet zo makkelijk met kunst en cultuur in aanraking komen of die bijzondere zorg nodig hebben, ontwikkelen wij speciale trajecten. Bijvoorbeeld KunstExpress, een maatjesproject voor getalenteerde kinderen uit gezinnen die geen financiële middelen hebben voor kunstlessen. Of Schilderen Plus, voor mensen met dementie, en WE MATCH, een integratieproject voor statushouders. Momenteel zijn wij deze projecten aan het uitbreiden binnen een nieuwe afdeling: Cultuur en Samenleving.

(Online) marketing en communicatie vacatures bij KunstenHuis De Bilt-Zeist

Hieronder staan de (online) marketing & communicatie vacatures en stages bij KunstenHuis De Bilt-Zeist die momenteel aangemeld staan op dit platform. Staat er vandaag niets? Meld je dan aan op de nieuwsbrief en hou onze social media kanalen in de gaten, zodat jij als eerste op de hoogte bent van nieuwe vacatures en stages.

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef Kunstenhuis De Bilt-Zeist jouw rating
1 2 3 4 5