IHLIA LGBT Heritage

IHLIA is dé erfgoedinstelling op het terrein van lhbti. IHLIA verzamelt, bewaart en ontsluit collecties, zodat ze beschikbaar zijn voor onderzoek, beleid, media en andere doelen. IHLIA zorgt voor meer kennis over lhbti en bekendheid met het begrip lhbti door het bieden van informatie, historische en kennisbronnen aan een rijke schakering van doelgroepen. De activiteiten van IHLIA maken lhbti in zijn diversiteit zichtbaar in de Nederlandse samenleving.

IHLIA

Over IHLIA

IHLIA is dé erfgoedorganisatie met een maatschappelijk relevante en onmisbare collectie en houdt zich bezig met het verzamelen en toegankelijk maken van informatie op het terrein van de lhbt-gemeenschap. De afkorting lhbt staat voor lesbisch, homo, biseksueel, transgender.

IHLIA beheert een toonaangevende collectie die de geschiedenis van de lhbt-gemeenschap documenteert. Het archief heeft een grote mate van compleetheid en omvat enkele unieke kerncollecties en archieven van organisaties. Het archief als geheel is van hoge kwaliteit en van nationale en internationale betekenis.

Met het archief garandeert IHLIA het behoud van de informatie van gisteren en vandaag voor morgen: zo wordt de lhbt-geschiedenis tot leven gebracht voor de doelgroepen van de toekomst. Hiermee bevordert de erfgoedfunctie de sociale acceptatie van lhbt'ers. IHLIA focust op lhbt-gebonden thema's met betrekking tot het leven van individuen en de lhbt-gemeenschap, om bij te dragen aan het geven van een evenwichtig beeld van de samenleving in zijn geheel en aan het welzijn van de samenleving.

Iedereen kan bij IHLIA terecht voor informatie over homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen & transgenders, hun geschiedenis, leefwereld en cultuur.

(Online) Marketing en communicatie vacatures bij IHLIA

Bekijk hieronder de (online) marketing en communicatie vacatures van IHLIA die momenteel aangemeld staan op het platform van Marketing & Communicatie Vacatures. Staan er geen vacatures? Hou dan onze social media kanalen in de gaten voor updates of meld je aan op de nieuwsbrief.

03 dec 2019 370 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef IHLIA LGBT Heritage jouw rating
1 2 3 4 5