Exodus Nederland

Exodus Nederland is een landelijke forensische zorgaanbieder, waar vijf stichtingen bij zijn aangesloten die (ex-) gedetineerden en hun familie begeleiden bij de terugkeer in de samenleving. We geven ambulante ondersteuning en begeleiding aan (ex-) gedetineerden die zelfstandig wonen, maar ook aan (ex-)gedetineerden die tijdelijk in een Exodushuis verblijven om te werken aan hun toekomst. Daarnaast zijn bijna 1.700 vrijwilligers actief als maatje voor gedetineerden, ex-gedetineerden en hun familieleden.

Exodus Nederland

Over Exodus Nederland

Exodus Nederland is een vereniging met vijf leden die als doel heeft de kansen van (ex-)gedetineerden op een geslaagde terugkeer in de samenleving te vergroten. De Exodusorganisatie kent vijf regio's die volgens gezamenlijke afspraken regionaal werken. De regio's worden aangestuurd door een directeur-bestuurder. De directeur Exodus Nederland geeft direct leiding aan het verenigingsbureau. Bij Exodus werken 250 professionals en ruim 1500 vrijwilligers.

Wat doen wij?

De (ex-)gedetineerden die gemotiveerd zijn om na hun straf succesvol terug te keren in de samenleving kunnen bij ons terecht voor professionele ondersteuning of een vrijwillig maatje. Of allebei.

We bieden een begeleid wonen traject in onze Exodushuizen verspreid over het land, of we bieden steun met ambulante hulpverlening. We richten ons ook op de familieleden en de kinderen van (ex-) gedetineerden. Dit doen wij bijvoorbeeld met het Ouders, Kinderen Detentieprogramma of de training Mijn kind en ik.

Hoe doen wij dat?

Exodus onderscheidt zich van andere nazorgorganisaties doordat het programma een integrale en structurele aanpak beoogt, die ingrijpt op alle aspecten van het leven van de (ex-)gedetineerde. We gaan daarbij uit van de vier sleutels wonen, werken, relaties en zingeving. Daarnaast is ook de persoonlijke, kleinschalige aanpak essentieel voor de werkwijze van Exodus.

(Online) marketing en communicatie vacatures bij Exodus Nederland

Hieronder staan de (online) marketing vacatures en communicatie vacatures en stages bij Exodus Nederland die momenteel aangemeld staan op dit platform. Als er geen vacatures vermeld staan, meld je dan aan op de nieuwsbrief en hou onze social media kanalen in de gaten.

24 jun 2019 641 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef Exodus Nederland jouw rating
1 2 3 4 5