Apostolisch Genootschap

Het Apostolisch Genootschap, plaats voor religieus-humanistische zingeving, biedt ontmoetingsplaatsen voor mensen die bewust met zingeving bezig willen zijn. We inspireren elkaar om eigen antwoorden op levensvragen te vinden. We geloven dat al het leven voortkomt uit dezelfde oorsprong. In essentie zijn we met elkaar verbonden. Dat geeft ons een gevoel van verantwoordelijkheid. Het spoort ons aan zorgvuldig om te gaan met elkaar, de wereld en haar bronnen. De organisatie telt in Nederland ongeveer 15.000 leden verspreid over 72 locaties.

Apostolisch Genootschap

Religieus-humanistische zingeving

Het Apostolisch Genootschap is een plaats voor religieus-humanistische zingeving. Religieus in de betekenis van verbinden, naar het Latijnse woord religare. De religieuze basis is het gevoel van verbondenheid met alles wat is. 

Wij geloven dat al het leven voortkomt uit dezelfde oorsprong. We ervaren verwondering en ontzag voor dit mysterie. Het is zoeken naar woorden om dit mysterie te benoemen. We geven er talloze namen aan zoals levenskracht, God, bron van zijn of oerbron. 

Deze religieuze basis vertaalt zich in een humanistische levenshouding. We voelen de verantwoordelijkheid om zorgvuldig en ethisch te handelen. Daarbij is liefde tot de medemens een belangrijke waarde die we in praktijk willen brengen. 

(Online) marketing en communicatie vacatures bij het Apostolisch Genootschap

Hieronder staan de (online) marketing & communicatie vacatures en stages bij Apostolisch Genootschap die momenteel aangemeld staan op dit platform. Staat er vandaag niets? Meld je dan aan op de nieuwsbrief en hou onze social media kanalen in de gaten, zodat jij als eerste op de hoogte bent van nieuwe vacatures en stages bij Apostolisch Genootschap in Baarn.

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef Apostolisch Genootschap jouw rating
1 2 3 4 5