Zes tips voor een professionele profilering op LinkedIn

Hoe krijg je de juiste mensen in jouw LinkedIn-kringen? Welke contacten zijn relevant? Om in contact te komen met de juiste mensen, moet je jezelf zo goed mogelijk profileren. Ga aan de slag met de volgende zes tips om de kans op meer online succes te vergroten.

Basis voor professionele profilering op LinkedIn - Annick Hus

Een compleet en professioneel LinkedIn-profiel

Maak natuurlijk ten eerste gewoon goed werk van je profiel, voordat je actief op zoek gaat naar nieuwe contacten. Wees professioneel, vindbaar en klantgericht. Deze infographic met een LinkedIn profiel checklist kan je daar eenvoudig mee op weg helpen.

Ga op slim op zoek naar de juiste contacten

Voordat je de CEO van een bedrijf uitnodigt om te 'connecten', kun je beter eerst een poging doen om medewerkers van het bedrijf in jouw kringen te krijgen. Zend een verzoek naar communicatie- of marketingmedewerkers of naar de HR-verantwoordelijke. Wanneer je uiteindelijk met de leidinggevende in contact komt, kunnen de relaties met deze medewerkers in je voordeel spelen als hij/zij je profiel gaat checken. 

Maak actief gebruik van LinkedIn Publisher

Geef je netwerk de kans om jouw kennis en ervaring op te merken. Gebruik LinkedIn Publishing om jouw reputatie een boost te geven. Er zijn veel goede redenen om te posten op LinkedIn Publishing. Je kunt eenvoudig jouw kennis en expertise tonen door zelf berichten te posten, door te reageren op andere berichten of informatie te delen. Dat kan jouw  geloofwaardigheid als expert zeker ten goede komen. En nog mooier, als jouw berichten veel navolging krijgen (vind ik leuks, reacties en shares), dan beland je misschien wel in het overzicht van LinkedIn Pulse. Ben je nog niet helemaal thuis in LinkedIn Publishing, check dan even dit artikel over de juiste ingrediënten voor een aantrekkelijk bericht. 

Gebruik LinkedIn-groepen

LinkedIn-groepen zijn een uitstekende manier om toegang te krijgen tot jouw doelgroep. Bovendien kan je jouw expertise tentoonspreiden. Wil je met bepaalde mensen connecteren? Neem een kijkje op hun profiel om na te gaan van welke groepen zij lid zijn.

Kies voor groepen die regelmatig actieve gesprekken op gang brengen. Kijk, lees en meng je in de discussies wanneer je een relevante bijdrage kunt leveren. Lig je een beetje goed in de groep, begin dan zelf een discussie. Dit kan naar aanleiding van een artikel dat je las of beter nog... zelf schreef!

Stuur gepersonaliseerde 'connect requests'

Wil je dat mensen de tijd nemen om jouw verzoek tot connectie te accepteren, maak het dan persoonlijk. Voorzie elk verzoek van een persoonlijke boodschap. Relaties op LinkedIn zijn niet anders dan relaties in het echte leven. Hou er rekening mee dat je slechts 300 tekens hebt om je toekomstig contact te overtuigen.

Deel regelmatig statusupdates met je netwerk

Doe (eventueel dagelijks) statusupdates met een waardevolle inhoud:

  • Verwerk in je titel een verkorte link naar je nieuwe blogbericht.
  • Plaats een verkorte link naar een interessant artikel dat je las, liefst één dat met jouw vakgebied te maken heeft.
  • Laat weten wat jou vandaag bezighoudt. Verwijs eventueel naar interessante citaten op Twitter of andere social media.
  • Promoot jouw social mediakanalen, blog en website via je statusupdate.

Deel ook updates van collega's en connecties en het liefst nog voorzien van commentaar.

LinkedIn kan jouw carrière een enorme boost geven als je het platform ten volle gebruikt. Alle begin is moeilijk, maar na een tijdje komen de updates, commentaren en connecties vanzelf. Oefening baart kunst en wie weet levert het jou wel een interessante nieuwe job op. 

Succes! En als jij nog enkele goede tips hebt, laat het dan vooral even weten via een reactie hieronder.

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie