Wat zou jij doen als je niet bang was?

‘Helaas, je bent boventallig.’ BAM!!! Die mededeling zag ik even niet aankomen. Of misschien stiekem toch wel een klein beetje. Maar ik had zo’n leuke baan, geweldige collega’s en wilde helemaal niet weg bij de organisatie. Dus, stak ik m’n hoofd in het zand totdat het moment van reorganisatie dan toch echt daar was.

Wat zou jij doen als je niet bang was - Nancy Dielissen

Get over it

Boos, verdrietig, teleurgesteld, angstig en onzeker. Allerlei emoties die je liever niet wil voelen, omdat ze niet fijn zijn, komen ineens binnen. En ik kon er helemaal niets aan doen! Ik ben meestal best hard voor mezelf en heb heel vaak tegen mezelf gezegd ‘Get over it!’. Helaas, het lukte niet. In elk geval niet snel genoeg naar mijn zin. Want nogmaals, de emoties zijn niet fijn en die wilde ik dus ook niet heel lang blijven voelen. Echter, hoe cliché het ook klinkt, die emoties horen er nou eenmaal bij en je moet er ‘even doorheen’.

Frustratie

Op een heerlijk zomerse dag had ik met oud-studiegenoten afgesproken om gezellig samen te koken. Bij binnenkomst vroeg één van de meiden aan mij hoe het met me ging en ik begon spontaan te huilen. Dat had ik de laatste tijd wel vaker gedaan, alleen waren daar meestal geen anderen bij (je weet wel; hard voor mezelf). Ik vertelde hoe ik me voelde en hoe ik steeds gefrustreerder raakte, omdat ik maar bleef hangen in die vervelende emoties en niet wist hoe ik ze moest ombuigen.

Simpel

Toen gaf zij mij het boekje ‘Wie heeft mijn kaas gepikt?’. Het is een heel dun boekje over twee muizen en twee heel kleine mensjes die in een doolhof naar kaas zoeken. Dat klinkt heel erg simpel. En dat is het ook. En toch heeft het verhaal mij enorm geholpen om weer positief naar de toekomst te kijken. Het boekje zet je aan het denken. Een vraag die mij met name triggerde was: 'wat zou jij doen als je niet bang was?'.

Heb jij jezelf ooit die vraag gesteld? Ik daag je uit… 

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie