Wat staat jou in de weg om je eigen bedrijf te starten?

Na een jaar vol goede moed en inspiratie om een leuke en nieuwe uitdaging te vinden in loondienst heb ik nu toch de stoute schoenen aangetrokken en ga ik mijn eigen onderneming starten. Als de berg niet naar mij komt dan beklim ik de berg toch zelf?

Wat staat jou in de weg om je eigen bedrijf te starten? - José van Daal

De beslissing om te starten

In het afgelopen jaar heb ik vooral ingezien dat ik alle competenties voor eigen ondernemerschap in huis heb. Ik heb marketing en communicatie skills, sales en organisatie ervaring, bedrijfseconomische skills, een huge netwerk, ik leg makkelijk contacten, schrijf goede content en kan goed mensen inspireren, motiveren en coachen. Dus why not?

Ik merkte ook dat steeds meer mensen mij motiveerden om voor mezelf te beginnen en er eigenlijk ook op wachten. Echter de energie die je uitstraalt door nog niet voor jezelf te zijn begonnen, laat mensen wachten en afwachten en daardoor komt er nog niets van de grond. Alles heeft te maken met de energie die er dan toch niet helemaal is. Nu ik echter de knop heb omgezet om te gaan onderzoeken en te gaan starten met mijn bedrijf komen er opeens allerlei interessante mogelijkheden op mijn pad.
Positieve energie dus!

Hoe heb ik het tot nu toe aangepakt?

 • In eerste instantie ben ik mij vooral gaan richten op het zoeken naar een niche in de markt want starten als coach is wel heel erg vaag in de overstromende markt van ZZP'ers.
 • Ten tweede ben ik gaan kijken naar mijn passie en mijn competenties. Waar kan ik echt het verschil betekenen voor mijn toekomstige klanten.

Ik ben ervan overtuigd dat je als ondernemer en/of persoon nog meer succes en voldoening kunt halen uit je onderneming of persoonlijke leven als je naast je vakmanschap ook je zichtbaarheid kan vergroten. Dit kan zowel offline als online.

Ik word al helemaal blij bij de gedachte dat ik straks (startende) ondernemers, ZZP'ers en particulieren mag adviseren en coachen om zich zelf als ondernemer of als persoon meer zichtbaarheid te geven.

Mijn bedrijf kan deze zichtbaarheid trainen door middel van 1 op 1 coaching of in company trainingen op het gebied van social media trainingen, netwerk trainingen, het schrijven van een goed ondernemers-, marketing- en communicatie plan.

Systemisch coachen (organisatie opstellingen en familie opstellingen) maakt een groot onderdeel uit van mijn aanpak op bovenstaande gebieden. We kijken samen naar jouw passie, kracht en ambitie en kijken welke patronen, blokkades of dynamieken nog in de weg staan om jouw doelen te verwezenlijken.

Volop energie!

Jullie merken al dat het er mee bezig zijn al de nodige energie geeft want ik raak er bijna niet over uitgeschreven. Nu de naam nog.......dat is best een dingetje.......

Wordt vervolgd......

Nog een klein vraagje...

Ik heb nog wel een vraag aan jullie. Wanneer zou jij je eigen onderneming starten?

 • als ik zeker wist dat ik een niche in de markt kan vinden
 • als ik diverse competenties m.b.t. ondernemerschap zou bezitten
 • als ik een goed netwerk zou bezitten
 • anders, namelijk als ik ...

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

 

Deel dit artikel via:
 • Share on Google+

Reacties (2)

 1. Jaron:
  30 apr 2015 om 23:46

  Hoi,

  Leuk artikel heb je geschreven! Zelf ben ik 18 jaar en droom er van om een eigen onderneming te starten. Veel vrienden en bekenden zeggen dat de ideeën die ik heb echt goed zijn. De competenties zijn tot op een zeker niveau ook aanwezig maar er valt voor mij zeker nog een hoop te leren. Momenteel zit ik in mijn afstudeerstage als marketeer bij MindCenter. Het loopt allemaal goed en zoals het nu lijkt ga ik zeker slagen. De ambities voor het starten van een eigen bedrijf worden versterkt door de stage en mijn baas zegt ook dat ik zeker een eigen bedrijf moet beginnen. Het enige wat me tegenhoud is het geld. Ik ben student en heb dus weinig te besteden. Inmiddels wel een bijbaan kunnen vinden in de online marketing maar sparen is een lastige zaak. Dat is wat mij tegenhoud. Het geld wat ik heb kan ik niet investeren in een onzekere toekomst... Ik zie de start als een investering wat veel geld, tijd en energie kost. Daarom is de start van een bedrijf ook het moeilijkst.

  Ik hoop dat je er wat mee kunt en wie weet hoor ik van je!

  Groetjes,

  Jaron Veldhuis

 2. jose:
  20 mei 2015 om 15:16

  Hoi Jaron, wat leuk dat je hebt gereageerd en dat je plannen en ambities hebt om voor jezelf te gaan starten. Dat je dat nu al voelt en wil dat zegt eigenlijk al genoeg. Een echte ondernemer voelt dat in zijn systeem en volgt de weg. Dat je misschien nu nog wat obstakels ziet, is logisch, hak ze in kleine porties en ga stap voor stap op jouw doel af. Ik weet zeker dat je je passie en ambities gaat invullen. Heel veel succes! Mijn onderneming heet Zichtbaar Ondernemen heten en is half juni online op social media en op het web. Lieve groet, Jose


Plaats een reactie