Volop romantiek op de werkvloer

De werkvloer is niet alleen een plek waar gewerkt wordt, maar ook een plek waar romances opbloeien. Uit een onderzoek dat Viking heeft laten uitvoeren, blijkt dat 1 op de 2 Nederlandse werkenden aangaf weleens een romance te hebben gehad met een collega, variërend van romantische dates na een werkdag, stiekem even lekker zoenen bij het koffiezetapparaat tot de traditionele one-night stands. En wie denkt dat het blijft bij een eenmalige opwelling of kortstondige, heftige relatie heeft het mis. Uit het onderzoek blijkt dat 7% van de werkvloerromances is gestrand in een huwelijk.

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft romance gehad met een collega

De werkvloer als huwelijksmarkt

Volgens Muel Kaptein, Professor of Business Ethics and Integrity Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is het heel logisch dat we verliefd worden op collega’s. “Je werk is een soort huwelijksmarkt. Je werkt intensief samen, je ziet elkaar meer dan je, je buren ziet. Je deelt een passie voor hetzelfde werkveld en op die manier leer je elkaar snel beter kennen.”

Ondeugende daden vooral na werktijd

Het grootse deel van de collegiale liefdeskoppels (30%) wacht met de amoureuze momenten met die extra leuke collega tot ze niet meer op het werk zijn. Kaptein: “Je bent niet onzichtbaar op het werk. Je denkt soms misschien alleen te zijn en dat het kan, maar je loopt altijd het risico dat je gezien wordt of dat het vastgelegd wordt op camera’s." Maar de opwindende collega doet dat risico blijkbaar ook vaak vergeten: ruim 20% van de relaties is gewoon echt begonnen op de werkvloer en in 25% van de relaties is het werkfeest het moment geweest waarop het allemaal echt begon.

Wilde fantasieën tijdens saaie vergaderingen

Er wordt heel wat afgefanteseerd op het werk. Maar liefst 75% van de Nederlandse mannen heeft weleens een seksuele fantasie over een collega gehad. Dus 3 van de 4 van je mannelijke collega's heeft waarschijnlijk in gedachten al eens iets spannends gedaan met een andere collega. Maar ook vrouwen zijn regelmatig met hun gedachten even ergens anders. De helft van de vrouwen geeft aan te hebben gefantaseerd over een collega. Dus dan weet je voortaan waar het overgrote deel van je collega's met hun gedachten is tijdens een saaie vergadering. In die fantasieën komt trouwens regelmatig de baas voorbij (die speelt in 10% van de gevallen een rol) en de secretaresse (in 7% van de fantasieën is een rol voor haar weggelegd), maar ook alle andere collega's kunnen zo maar hoofdrolspeler in een fantasie zijn geweest.

Nog meer weetjes over liefde en lust op de werkvloer 

Uit het onderzoek van Viking kwamen nog meer leuke weetjes naar voren en die zijn even handig samengevat in onderstaande infographic. 

Romantiek op de werkvloer - Infographic Viking

Klik op de infographic voor een vergroting


Heb jij nog een leuk, smeuig, uitzonderlijk, opvallend, grappig verhaal van een werkvloerromance, laat het vooral weten in de comments!

24 okt 2018 2817 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • 2
  • Share on Google+
  • 3

Reacties (0)


Plaats een reactie