Verbeter je online personal branding met branded.me

Tijden veranderen snel, we leven inmiddels in een compleet digitaal tijdperk. Dat betekent dat in sollicitatieland ook van alles verandert. Creatief solliciteren heeft z’n opmars gemaakt, we zien dat steeds meer bedrijven vragen om videosollicitaties of andere manieren om een beter beeld van sollicitanten te krijgen. Hoe lang blijven werkgevers en recruiters nog vragen om een standaard curriculum vitae? Er zijn inmiddels al veel moderne alternatieven om jezelf op een aantrekkelijkere manier te presenteren en de mogelijkheden blijven toenemen. Branded.me is een voorbeeld van zo'n upcoming alternatief. In dit blogbericht lees je meer over dit vernieuwende online platform.

Werken aan je online personal branding met branded.me - Ellen van de Put

Personal branding en sociale netwerken

Social media zijn een waardevolle bron voor het uitwisselen van contacten, ervaringen en nieuwtjes. En met de content die je deelt en interacties die je hebt, creëer je een beeld van jezelf. Een online personal brand die vaak meer zegt dan een standaard CV. Niet voor niets natuurlijk dat tegenwoordig bijna elke recruiter sollicitanten via internet opzoekt om een beeld van de kandidaten te krijgen. LinkedIn staat zo ongeveer bij elke recruiter als startpagina ingesteld. Andere interessante bronnen voor recruiters zijn Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere netwerken, één daarvan is branded.me. Ik zie steeds meer uitnodigingen voor dit netwerk voorbij komen. Dat is niet voor niets, want de site biedt je de mogelijkheid om je werkervaring op een overzichtelijke en moderne manier vorm te geven en te presenteren. Met websites als branded.me wordt het opstellen van een CV zo goed als overbodig.

Over branded.me

Op 14 januari 2015 ging ‘the next generation platform for professionals’ live. branded.me is gestart met als doel het helpen van professionals om zich te onderscheiden en succesvoller hun ‘persoonlijke merk’ neer te zetten. Dit hebben ze bereikt door een platform te bouwen waarmee je een persoonlijke, zelf-te-designen webpagina kan maken in slechts een paar minuten. Hiermee willen ze het standaard en volgens hen gedateerde CV in PDF-vorm vervangen. De persoonlijke branded.me webpagina zorgt ook voor vindbaarheid in zoekmachines wanneer recruiters gaan zoeken op jouw naam naar aanleiding van een sollicitatie. Handig aan branded.me is dat je helemaal niet creatief hoeft te zijn om een pagina in te richten. De tool die is ingebouwd om je pagina vorm te geven is namelijk heel gebruiksvriendelijk.

Na één jaar heeft branded.me de feedback van de early adopters verwerkt. Honderdduizenden mensen waren enthousiast over het product, maar ook kritisch. Het binnen enkele minuten realiseren van een mooi vormgegeven professioneel profiel was slechts één behoefte. branded.me heeft geluisterd naar de community en een aantal features toegevoegd. In februari 2016 is de nieuwe versie van branded.me gelanceerd. Inmiddels is het veel meer dan alleen een persoonlijke websitebouwer. Onder andere de functies bloggen, verhalen delen en netwerken zijn toegevoegd, om ervoor te zorgen dat jij en jouw verhalen ontdekt kunnen worden.

Hoe werkt branded.me?

Account aanmaken in 1 klik
Het aanmaken van je eigen profiel is heel eenvoudig, het proces is namelijk geautomatiseerd met de API van Facebook en Twitter. Met één klik importeert branded.me de persoonsgegevens van jouw Facebook of Twitter-profiel naar een persoonlijke webpagina. Uiteraard is deze direct voor mobiel geoptimaliseerd. En wil je niet je gegevens uit Facebook of Twitter gebruiken dan kun je ook gewoon via een emailadres een account aanmaken. Je krijgt een eigen homepage met je naam, profielfoto en functietitel. Als je iets naar beneden scrolt kun je indien gewenst jouw biografie en werkervaring eenvoudig aanpassen. Maar dat is natuurlijk niet genoeg content om jezelf goed te presenteren.

De eerste content toevoegen via LinkedIn
Om je eigen branded.me pagina zo eenvoudig mogelijk van content over jezelf te voorzien, kun je al je gegevens van je LinkedIn profiel in twee stappen uploaden op jouw branded.me pagina. Je kan zelf kiezen welke informatie je wel en niet wil weergeven. En ook wanneer je geen LinkedIn profiel hebt kun je een pagina aanmaken, dan voeg je de informatie gewoon handmatig toe. Je werkervaring wordt strak gepresenteerd in een timeline. Wanneer je op een job in die tijdlijn klikt, krijg je meer meer informatie te zien, zoals de functieomschrijving. Nog verder naar beneden kun je ook je skills, aanbevelingen en contactinformatie aanpassen. Zelfs de pagina headers en tag lines zijn naar eigen wens vorm te geven.

Jouw persoonlijke design aanpassen
Je wilt natuurlijk dat de webpagina echt bij jou past en dus een persoonlijk design. Dat kun je eenvoudig zelf helemaal instellen. Er is een handige toolbar aan de linkerzijde, waarmee je de stijl en lay-out van je website kan designen. Je kan standaard kiezen uit 5 verschillende thema’s, je kunt de lettertypes wijzigen, de kleuren aanpassen en achtergrondfoto's wijzigen. Ook kun je kiezen welke secties (of menu items) je laat zien en op welke plek. Deze menu items zijn overgenomen uit je LinkedIn profiel of kun je zelf aanmaken en beheren. Denk daarbij aan onderdelen als werkervaring, opleiding, testimonials, skills, projecten en een gallery of portfolio. En als je klaar bent kun je met jouw eigen URL (ook aanpasbaar bij je account settings) je website natuurlijk delen via andere social media kanalen en andere middelen (bijvoorbeeld als linkje in je standaard CV).

Bloggen
Sinds de upgrade van februari dit jaar kun je jezelf echt profileren door artikelen te plaatsen en delen op jouw persoonlijke pagina. Bloggen dus. De blogfunctionaliteit is erg eenvoudig in gebruik en geeft je de mogelijheid om tekst, visuals en video's toe te voegen. En hyperlinks zodat je bezoekers ook weer kunt doorverwijzen naar content van jezelf op andere netwerken.

Je netwerk opbouwen
Met alleen een profiel heb je natuurlijk niet heel veel aan een online social netwerk. Het is leuk om artikelen te schrijven en te publiceren, maar nog leuker als mensen deze ook lezen, liken, reageren en delen. Daarom is het aan te raden om op branded.me ook een netwerk te gaan opbouwen. Je kunt eenvoudig profielen zoeken via de zoekfunctie, maar bijvoorbeeld ook al je LinkedIn contacten importeren en zo mensen zoeken. Vervolgens kun je een 'follow request' aan deze personen doen.

Gratis en betaalde versies van branded.me
Een account aanmaken op branded.me en het gebruik ervan is gratis. Maar er zijn ook twee betaalde versies. Een grote verschil zit in de URL, bij de gratis versie krijg je: branded.me/voornaamachternaam, bij de betaalde versie kun je je eigen URL bepalen (voornaamachternaam.me). Een eigen domeinnaam ziet er professioneler uit en het zorgt ervoor dat je pagina beter gevonden wordt in zoekmachines. Daarnaast is bij de betaalde versies de reclame voor branded.me niet zichtbaar, heb je meer 'follow request' per dag beschikbaar, kun je de look & feel zelf aanpassen met CSS, directe support en de mogelijkheid om contactformulieren aan je pagina toe te voegen.

Video uitleg over branded.me 

Wil je met eigen ogen zien en uitleg krijgen hoe het designen met branded.me werkt? Check dan onderstaande video.

Benieuwd hoe een branded.me profiel eruit kan zien? Bekijk dan eens als voorbeeld de profielen van Nick MacarioRyan Rhoten, Remco van Buren en Dan Schawbel.

De voordelen van branded.me

Er zijn natuurlijk veel online oplossingen beschikbaar om een aanpasbare eigen persoonlijke pagina of site te creëren of om op te bloggen. branded.me biedt ze allebei de mogelijkheden en in combinatie met een community voor professionals. Nu hebben we natuurlijk al jaren een LinkedIn profiel en gebruiken het platform voor professioneel netwerken, maar dit platform biedt in tegenstelling tot branded.me weinig tot geen mogelijkheden om je profiel echt een persoonlijke uitstraling te geven.

Andere voordelen zijn van branded.me zijn:

 • Een snelle oplossing om een persoonlijke webpagina te maken door de koppeling met de LinkedIn 
 • branded.me biedt volledig aanpasbare en daarmee persoonlijke webpagina's
 • Richt zich alleen op mensen en niet op bedrijven, alle thema’s zijn bedoeld voor persoonlijk vormgeven
 • Het ontwerp en de animaties van de thema’s zijn uniek en vind je niet in andere webbouwsystemen
 • Biedt de mogelijkheid om thema’s op elk moment te veranderen en alle inhoud en bewerkingen over te zetten van het ene thema naar een andere. Bij andere webbouwsystemen dien je dan vaak vanaf nul opnieuw te beginnen

Veel succes met het ontwerpen van je eigen personal branding pagina op branded.me! En als je pagina online is, deel dan vooral je URL in de reacties hieronder. 

Deel dit artikel via:
 • 0
 • Share on Google+
 • 0

Reacties (1)

 1. Elvira Tibboel-Clemens:
  26 jun 2016 om 11:07

  De laatste tijd krijg ik ook regelmatige uitnodigingen voor brandend.me. Zomaar een profiel in gaan vullen zie ik niet zitten. Dank voor de heldere uitleg!


Plaats een reactie