Tips voor dat telefoontje nav die leuke vacature - video

Je kent het vast wel: Je ziet een vacature, een leuke vacature wel te verstaan, en je gaat reageren. Je zoekt je CV, past waar nodig je motivatie aan en hop, sollicitatie is gedaan. Ik durf te wedden dat 6 op de 10 personen op deze manier solliciteren.

Wat zeg jij tijdens het eerste telefoontje naar aanleiding van die leuke vacature? - Cindy Stechweij

Dat eerste telefoontje nav die leuke vacature

Ik wil het vandaag even niet hebben over het aanpassen van je CV en motivatie (ja, want dit moet echt op basis van élke nieuwe sollicitatie!), maar over die ene stap die -vaak bewust- wordt vergeten: Het telefoontje voordat je je sollicitatie eruit doet. Want met dit ene telefoontje kun jij jezelf al direct onderscheiden en laten zien dat je een persoon met karakter bent. Doen dus! Maar wat zeg je dan tijdens zo'n telefoontje?

In deze video probeer ik je wat eenvoudige tips te geven.

Ik ben natuurlijk erg benieuwd of jij belt voordat je een sollicitatie de deur uit doet. En wat zeg jij dan?

 

Deel dit artikel via:
 • Share on Google+

Reacties (2)

 1. Manon:
  07 dec 2015 om 23:34

  Hoi Cindy, wat een leuk en duidelijk filmpje! Aan die tips heb ik zeker iets! Even een vraag nog: hoe zou je dat aanpakken bij een vacature die je ziet op een vacaturesite waarbij je niet direct weet om welk bedrijf het gaat (soms wordt dat geheim gehouden). Maar als je dan wilt opvallen... :)

 2. Cindy:
  11 dec 2015 om 14:37

  Hi Manon,
  Leuk om te horen! :)
  In het geval dat je het bedrijf niet weet is het natuurlijk wat lastiger, maar zorg dan dat je goed inspeelt op de vacature zelf. Dus wat vragen ze, waar leggen ze de nadruk op en hoe kun jij jezelf als persoon aan deze punten koppelen!
  Succes!!


Plaats een reactie