Ter inspiratie: solliciteren met een video reportage

De baan van je dromen vinden, begint vaak met opvallen tijdens het solliciteren. En zo nu en dan kom je sollicitaties tegen die echt anders zijn en opvallen. Die gewoon leuk zijn om te bekijken of juist inspireren en je op nieuwe ideeën kunnen brengen. Zo ook deze sollicitatie van Angelique Koosman, die begin dit jaar solliciteerde op een functie van online community manager bij ROC Midden Nederland.

Ter inspiratie: solliciteren met een reportage video

Een sollicitatie die aansluit bij de functie

Bij ROC Midden Nederland zochten ze een online community manager die het gesprek met jongeren aan durft te gaan. Daar kun je natuurlijk van alles over schrijven in een motivatiebrief, maar je kunt het ook laten zien. Want wat werkt er nou beter dan de werkgever laten ervaren dat je de beste voor de job bent? En dat is precies wat Angelique Koosman heeft gedaan. 

Met deze sollicitatie slaat Angelique eigenlijk drie vliegen in een klap. Door gebruik te maken van video laat ze zichzelf echt zien, meer en persoonlijker dan in een brief met cv. Door de sollicitatie vervolgens te verpakken in een soort van reportage waarbij ze letterlijk op contact gaat zoeken met de leerlingen van het ROC, laat Angelique zien dat ze zich verdiept heeft in de functie en begrijpt wat ROC Midden Nederland verwacht van de invulling. En tot slot laat ze met het 'Snapchat' sausje zien dat ze niet alleen de behoefte van het ROC begrijpt, maar ook inzicht heeft in de doelgroep en waar deze zich online bevinden. 

Missie geslaagd!

Angelique ging met deze videosollicitatie duidelijk verder dan de gemiddelde sollicitant en heeft direct laten zien waar te kunnen maken wat van de online community manager verwacht werd. Het zal je waarschijnlijk dan ook niet verbazen dat ze met deze opvallende sollicitatie de baan gekregen heeft.

Deel dit artikel via:
 • Share on Google+

Reacties (2)

 1. Mariël Oolthuis:
  24 mei 2016 om 16:36

  Ook ik heb even moeten wennen aan het idee dat je meer bereikt met een persoonlijke en vooral niet standaard sollicitatieaanpak. Maar dat het werkt weet ik uit ervaring met een interview in NRCnext en op nu.nl waarmee ik veel bereik heb gegenereerd.

  Mijn tip voor wanneer je sollicitatievideo meer een open sollicitatie is, denk goed na over hoe je je doelgroep hiermee kunt bereiken en promoot hem actief.

  Nu heb ik deze sollicitatievideo http://marieloolthuis.nl/mijn-minuut/ en uitgebreide website met blog. Het promoten is begonnen ;-) Suggesties aan wie ik mij zou moeten voorstellen?

 2. Remco van Buren:
  26 mei 2016 om 22:01

  Dank voor je tip, Mariël. En heb je video ook even bekeken, leuke insteek met de testimonials van al die mensen. Succes!


Plaats een reactie