Ter inspiratie: Rémon zette een campagne op voor het vinden van zijn droombaan

De 32-jarige Rémon van de Laar uit Dronten heeft een gat in zijn cv. Hoe vind je dan een baan in het vak waar je een passie voor hebt? Dit is een herkenbaar probleem voor velen. Hoe val je op tussen de andere sollicitanten? Rémon vond het antwoord in zijn passie voor communicatie. “Als mijn cv het niet kan aantonen, dan toon ik het zelf wel aan”, dacht hij. Hij zette een sollicitatie campagne op om zichzelf onder de aandacht te brengen bij werkgevers.

Ter inspiratie: Rémon zette een campagne op voor het vinden van zijn droombaan

Solliciteren tijdens de crisis en met zenuwen

In 2009, net nadat de economische crisis zijn intrede had gedaan, studeerde Rémon af als Bachelor of Communications. Het aantal vacatures in de communicatiebranche was beperkt. Rémon slaagde er niet in om werk in de branche te vinden. Hij ging aan de slag als assistent manager bij een tankstation. Maar ook daar werd de crisis merkbaar. Na 3 jaar dienstverband kon zijn contract niet omgezet worden in een vast contract.

In de crisisjaren na zijn afstuderen, heeft Rémon, wel een aantal sollicitatiegesprekken voor communicatiefuncties gehad. Maar zenuwen en het ontbreken van werkervaring speelden parten.

Geknipt voor communicatie

Via uitzendwerk kwam hij terecht bij zijn huidige werkgever. Een instelling in de geestelijke gezondheidszorg. Hij kreeg een vast contract en groeide door naar een functie bij de zorgadministratie op het hoofdkantoor.

In zijn vrije tijd zette hij de sollicitatie campagne "Geknipt voor communicatie" op. Een personal branding campagne waarbij hij letterlijk zijn kennis en kunde laat zien en dat hij geknipt voor het communicatievak is. Zowel het idee voor de campagne als de communicatiemiddelen zijn volledig door Rémon bedacht en uitgewerkt. Werkgevers krijgen hierdoor letterlijk een goed beeld van zijn capaciteiten. En de originele wijze waarop hij zichzelf presenteert, zal opvallen bij potentiële werkgevers.

De campagne 'Geknipt voor communicatie'

De campagne 'Geknipt voor communicatie' is een unieke personal branding campagne, waarbij Rémon van de Laar zijn vakkennis op zichzelf toepast. Het unieke en opvallende karakter van de campagne geven een beeld van zijn creatieve en onorthodoxe werkwijze om zo op te vallen bij zijn primaire doelgroep (de potentiële werkgevers), maar zeker ook bij zijn secundaire doelgroep (iedereen die zijn boodschap kan verspreiden naar de potentiële werkgevers).

Een strategische communicatieplan vormt de basis van de campagne. En bij de keuze voor de in te zetten communicatiemiddelen is er rekening mee gehouden met dat bij de uitvoering daarvan vaardigheden worden getoond, die het meest gevraagd worden in een gemiddelde vacature voor een communicatiefunctie.

De afgelopen week ging de campagne van start. Drie dagen achter elkaar werd geheel anoniem een postkaart naar werkgevers waarvoor Rémon zou willen werken. Op de laatste dag onthulde hij, wie hij is. Daarnaast werden onder andere persberichten, social media, een website, video en zijn cv in. Bekijk hier ter inspiratie alle communicatiemiddelen die ingezet zijn voor de campagne Geknipt voor communicatie.

De droombaan van Rémon

De droombaan is beschreven in een vacature voor de ideale werkgever. Ben jij ook op zoek naar jouw droombaan? Check dan ook zijn blog met tips voor iedereen die op zoek is naar zijn of haar droombaan.

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie