Ter inspiratie: de sollicitatievideo van Pieter van Osch die viraal ging

Stel, je bent op zoek naar een baan in de creatieve sector en besluit een Video CV te maken om jezelf onder de aandacht te brengen en die video gaat ineens viraal, hoe gaaf is dat? Er zijn online tig sollicitatievideo's te vinden en laten we eerlijk zijn, het gros krijgt een handjevol kijkers. Maar de video die Pieter van Osch vorige week postte op LinkedIn is wel in no time viraal gegaan. En daarom deel ik hem graag ter inspiratie.

Ter inspiratie: de sollicitatievideo van Pieter van Osch die viraal ging

"Help mij aan een baan"

Pieter van Osch is op zoek naar een creatieve baan op het gebied van content creatie, concepting, branding. Een creatieve uitdaging dus. Met zijn achtergrond en skills besloot hij daarom een Video CV te maken om zo zichzelf en zijn zoektocht naar die nieuwe creatieve uitdaging onder de aandacht te brengen. We hebben natuurlijk al vaker opvallende sollicitatievideo's gedeeld, zoals deze 7 voorbeelden van opvallende sollicitatievideo'sde inspirerende oproep van Matthijs of de video sollicitatie van de copywriter. Maar de video van Pieter is zeker ook een pareltje! Niet in de laatste plaats als je ook kijkt naar het effect van de video. Op het moment van schrijven is de video maar liefst meer dan 102.000 keer bekeken, heeft het meer dan 1.600 likes (of soortgelijke interacties) gekregen en zijn er 241 comments geplaatst. Dus we kunnen wel stellen dat deze video viraal is gegaan!

En niet onbelangrijk, als je de comments leest, dan zal het Pieter de komende tijd niet aan koffie ontbreken gelet op alle uitnodigingen voor kennismakingsgesprekken die hij heeft ontvangen. 

Nu ben je natuurlijk benieuwd naar de video, dus bekijk hem hieronder. En uiteraard ben ik erg benieuwd wat je ervan vindt!

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie