Solliciteren in het buitenland? Zo ga jij goed gekleed het gesprek in.

Je hebt je droombaan gevonden binnen in het buitenland en bent bezig met de voorbereidingen voor het sollicitatiegesprek. Omdat zakelijke dresscodes per land behoorlijk kunnen verschillen geef ik in dit artikel een aantal tips om om je sollicitatie-outfit goed af te kunnen stemmen op zakelijke dresscodes in het land van bestemming.

Solliciteren in het buitenland? Zo ga jij goed gekleed het gesprek in.

De klassieke dresscode in Noord-Amerika

Zakelijke mode in Noord-Amerika is over het algemeen vrij klassiek. Omdat comfort voor Noord-Amerikanen belangrijk is, valt ook zakelijke kleding vaak wat wijder. Vrouwen dragen meestal hakken in combinatie met een rok of een broek en wat minder wijde kleding. Het is vrij gebruikelijk om kleuren in te zetten als expressiemiddel; je in kan Noord-Amerika dan ook gerust wat afwijken van de klassieke donkere zakelijke kleuren.

Conservatief gekleed in het Verenigd Koninkrijk

Britten staan bekend om een conservatieve zakelijke kledingstijl. Een statig Brits pak is als man dan ook zeker geen overbodige luxe. Een Italiaans pak is voor de britten al snel 'te flamboyant'. Als vrouw is een broek- of mantelpak een veilige keuze. Vanwege conservatieve stijl zijn donkere kleuren het meest geschikt voor zakelijke kleding in het Verenigd Koninkrijk. Kies daarnaast voor zwarte schoenen, want bruine schoenen worden al snel als 'te informeel' beschouwd.

Zomers zakelijk gekleed in Australië

Ook in Australië is zakelijk kleding meestal vrij formeel. Donkere, zakelijke kleuren zoals donkerblauw, donkergrijs zijn het meest gangbaar. Vanwege het warme klimaat is zakelijke kleding in Australië vaak gemaakt van lichte stoffen die goed ventileren.

Een progressieve kledingstijl in Europa

Zakelijke kleding is in de meeste Europese landen vrij progressief. Veel Europeanen kleden zich dan ook relatief informeel en vrij kleurrijk. Binnen europa staan Engeland, Duitsland en Spanje echter wel bekend om een meer conservatieve zakelijke dresscode.

De dresscode in andere bestemmingen

Ga je solliciteren in een regio die nog niet besproken is? In de onderstaande infographic vind je een handig overzicht met de belangrijkste aandachtspunten op het gebied van zakelijke mode in onder andere China, Rusland, Japan, India, Mexico, Chili, Argentinië, Brazilië, Afrika en het Midden-Oosten.

Infograpic - dresscode solliciteren in het buitenland

(klik op de afbeelding voor een vergroting)

Bron infographic: Schulte Herenmode

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie