Solliciteren bij een marketingcommunicatiebureau? 5 tips en 1 superbelangrijke bonustip

‘Mijn werkervaring sluit perfect aan op de functiebeschrijving’. Die zin komt vaak voorbij in sollicitatiebrieven die wij als bureau ontvangen. Mijn eerste reactie daarop? Dat bepalen wij wel. En daarna? Dat zegt niets. Dat klinkt misschien hard, maar de realiteit is: een bureau heeft weinig tijd en krijgt meestal veel reacties op een vacature. Daarom, 5 tips en 1 bonustip over hoe je wél scoort met je sollicitatie bij een marketingcommunicatiebureau.

Solliciteren bij een marketingcommunicatiebureau? 5 tips en 1 superbelangrijke bonustip - Hubertien Huurman

Tips om te scoren met jouw sollicitatie bij een bureau

1. Voorbeeldwerk meesturen?

Ga voor de highlights Ik heb een keer een persoonlijk reisverslag van zestien kantjes ontvangen als voorbeeldwerk. Ongetwijfeld een uniek verhaal maar realiseer je dat ontvangers meer te doen hebben. Cases en voorbeeldwerk kunnen werken, zo lang je het houdt bij de highlights uit je carrière. Maak bijvoorbeeld een top-3 en omschrijf die goed (opdrachtgever, doel, effect).

2. Weet wat werken bij een bureau betekent

Je kunt nog zoveel werkervaring hebben, werken bij een bureau is écht anders dan aan klantzijde. Of werken voor één opdrachtgever. Niet iedereen is geschikt voor de hectiek, dynamiek en eisen van klanten die gewoon zijn in de bureauwereld. Bedenk of dit bij je past of vraag dit eens aan je omgeving.

3. Schrijf doelgroepgericht

Dit moet bekend klinken. Toch vergeet iedereen dit spontaan bij het schrijven van een sollicitatiebrief. Maar juist in de marcomwereld is dit extreem belangrijk. Want wij denken dan: die kan zich niet in de doelgroep verplaatsen en kan dat dus ook niet voor klanten. Kijk even of het bureau waarbij je solliciteert formeel of informeel is. Google degene aan wie je je brief richt. En pas je brief daarop aan.

4. Als je creatief wil doen, doe het dan goed

Persoonlijk heb ik liever een goede motivatie en cv dan een creatieve uitspatting, maar fair enough, die vallen wel vaak op. Maar soms ook in negatieve zin. En dan ben je niet die gave sollicitant maar de kantoorgrap van de dag. Als je iets 'geks' wil doen, doe het dan goed.

5. Tell me why!

Waarom wil je bij ons werken? Voor mij bijna het allerbelangrijkste aspect aan een brief maar ik lees het bijna nooit. Bedenk waarom je bij een bureau past of wat je kunt toevoegen. Hiervoor moet je misschien even nadenken (en research doen: bekijk de site, werk, de social accounts, etc.), maar je springt er gegarandeerd uit.

6. De superbelangrijke bonustip

Tot slot een belangrijke tip van collega Coen Huibers: Kom terzake. Als degene die jouw brief doorneemt nog 100 te gaan heeft, dan gaat hij/zij eerst scannen. Ineens zijn die zinnen over ''ik zag uw vacature', 'het lijkt me een uitdaging' en 'ik ben ervaren' niet zo belangrijk meer. Zorg dat je in die eerste regels meteen raak slaat: dit is waarom ik de juiste kandidaat ben.

Wil je echt bij een bureau werken en denk je dat je een match made in heaven bent met ons bij LVB Networks? Kijk dan vooral naar onze vacatures, neem bovenstaande tips ter harte en schrijf die sollicitatiebrief!

Deel dit artikel via:
  • 0
  • Share on Google+
  • 0

Reacties (2)

  1. Vivian:
    04 okt 2016 om 18:15

    Ik heb een vraag naar aanleiding van de bonustip. 'Kom terzake' ik lees wat wij sollicitanten niet moeten doen: 'ik zag uw vacature' e.d. dingen opschrijven, maar wat precies voor "zaken" moeten wij dan wel opschrijven? Zou u daar wellicht ter zake over willen komen, wellicht met een paar praktijkvoorbeelden? Dat zou aan een artikel als deze echt waarde kunnen toevoegen voor de lezer.

  2. Renate du Buisson:
    09 okt 2016 om 21:28

    Wat een onzinnige adviezen. Kom eens met relevante informatie waar je iets aan hebt. En waar je iets van leert.


Plaats een reactie