Sollicitatie inspiratie: de sollicitatievideo van Matthijs

Ik hou ervan, van die sollicitaties die anders zijn dan de gemiddelde sollicitatie. Van die sollicitaties waarvan je merkt dat de maker echt even nagedacht heeft over wat hoe hij/zij zichzelf wil presenteren. Van die sollicitaties die zo creatief zijn dat ze gewoon opvallen en zorgen voor interacties op social media. En daarom gezien worden en (niet onbelangrijk voor de maker) ook echt bekeken worden. Ik kwam er laatst op LinkedIn weer zo eentje tegen en die wil ik graag even met jullie delen. Ter inspiratie natuurlijk, maar ook gewoon voor twee minuutjes vermaak. Enjoy!

Sollicitatie inspiratie: de sollicitatievideo van Matthijs

Sollicitatievideo voorbeeld *met humor*

Dat is de titel van de sollicitatievideo van Matthijs van Doesburg op Youtube. Matthijs werd, zo valt er te lezen, een beetje simpel van brieven schrijven en bedacht een video te maken om zichtzelf echt te verkopen. Ter inspiratie is hij eerst op zoek gegaan naar andere voorbeelden, maar merkte dat veel videos eigenlijk helemaal niet zo goed waren: weinig interessante invalshoeken, weinig humor, weinig authenticiteit en goede audio. Met een jaartje cameraervaring besloot Matthijs samen met een aantal bekenden zelf een video te maken (en noodgedwongen met wat hulp van Shutterstock...).


Een kruiwagen naar een nieuwe werkplek

Zoals gezegd, ik kwam de sollicitatievideo van Matthijs op LinkedIn tegen. Stond ineens in mijn timeline terwijl ik hem niet kende. Dus dat was al opvallend, iemand uit mijn netwerk had het blijkbaar een like gegeven, gedeeld of een reactie achtergelaten. Dat is belangrijk om rekening mee te houden, met alleen een video ben je er niet, je moet ook zorgen dat je het op het juiste moment op het juiste netwerk plaatst om gezien te worden. En met een beetje 'social care' op de reacties kan zo'n video een echte hit worden. Althans, in het geval van deze video hebben de honderden likes en tientallen reacties er aan bijgedragen dat de video inmiddels bijna 30.000 keer bekeken is. Maar nog belangrijker, hij kreeg er ook tientallen telefoontjes, berichten, emails en een baan door!

LinkedIn post: sollicitatievideo kruiwagen

Klik op de visual voor de oorspronkelijke post.

Mocht je nu zelf willen leren hoe je een sollicitatievideo maakt om jouw kansen te vergroten? Link even met Matthijs op LinkedIn en stuur hem een DM. 

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie