Personal branding van A tot Z. Letterlijk...

Hoe staat het met jouw personal branding? Ben je er net als alle andere carrière tijgers continu mee bezig? Zijn je social media profielen op orde, heb je je eigen brandstory helder voor ogen en durf je te denken, praten en handelen vanuit je eigen persoonlijke "Why"? Ben je authentiek?

Personal Branding van A tot Z

Tja, personal branding is hot! En volgens allerlei experts kan jouw personal branding een flink effect hebben op jouw carrière ontwikkelingen of op de slagingskans tijdens het solliciteren. En ik geloof dat ook, dat het werkt om jezelf als merk zien en weg te zetten. En dan niet op een old school marketing manier, maar meer 3.0. Dus door te zorgen dat er een positieve beleving rondom jouw merk ontstaat waar anderen graag over vertellen. Ja, dat kan niet anders dan leiden tot succes. En is gewoonweg ook een hoop fun natuurlijk. Want het moet authentiek zijn en dus begeef je je eigenlijk helemaal in je eigen comfortzone.

Maar zorg je nou voor een optimale personal branding? Waar kun je dan allemaal rekening mee houden? Nou, denk eens aan de volgende zaken:

  • creëer content. Goede en relevante content trekt mensen aan.
  • focus, focus, focus. Veel mensen zijn geneigd om te zeggen dat ze alles willen en kunnen doen. Maar focus je op datgene waar je passie voor hebt en goed in bent.
  • opinie. Kom echt voor jouw idealen en passie op! En laat van je horen daarover. Niemand wordt verliefd op oppervlakkige merken.
  • media. Het medialandschap is tegenwoordig natuurlijk aardig complex geworden. Maar het biedt ook talloze nieuwe mogelijkheden. Je bent zelf uitgever geworden en kunt een mix aan kanalen kiezen waar je doelgroep ook aanwezig is om te laten zien hoe geweldig je bent. Doe dat dan ook!
  • authenticiteit. Mensen zijn een beetje klaar met al die merken die roepen hoe goed ze zijn, mensen zijn op zoek naar merken die goed doen. Vanuit hun innerlijke drijfveren, gewoon omdat ze hun passie volgen. Mensen zijn weer op zoek naar authenticiteit. 


Nog 21 andere tips kun je vinden in onderstaande infographic (klik op de infographic voor een vergroting).

Welke belangrijke tip voor personal branding wil jij de andere groepsleden meegeven?

Infographic: 26 tips voor Personal Branding

26 Personal Branding tips

Deel dit artikel via:
  • 0
  • Share on Google+
  • 0

Reacties (0)


Plaats een reactie