Onmisbare skills op de toekomstige arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is onderhevig aan een impactvolle ontwikkeling; technologisering. Mobiel internet, cloud technologie en Big Data zijn voorbeelden van technologisering, die evenals ‘robotisering’, de toekomst van werk veranderen. Volgens een analyse van het World Economic Forum verdwijnen hierdoor in de periode 2015 tot 2020 meer dan vijf miljoen banen. Maar er is meer...

Onmisbare skills op de toekomstige arbeidsmarkt

Technologisering verandert de toekomst van werk

Niet alleen zullen er banen verdwijnen, elke baan zal veranderen door de technologisering. Van HR manager tot aan jurist. De vraag naar andere vaardigheden wordt steeds groter. Wat betekent dit voor jouw toekomstige beroep? 

Aanpassingsvermogen en ondernemerschap

Het is belangrijk dat jij als werknemer de benodigde toekomstige skills beheerst. Succes van werknemers op de toekomstige arbeidsmarkt wordt bepaald door hun aanpassingsvermogen en ondernemerschap. Iedere werknemer moet zich steeds sneller kunnen aanpassen aan nieuwe situaties en het up-to-date houden van je vakkennis wordt belangrijker dan ooit. De (technologische) ontwikkelingen gaan zo snel, dat één opleiding niet meer volstaat; ‘een leven lang leren’ ligt in het verschiet.

Omgaan met grote hoeveelheden complexe informatie

Werknemers dienen ook te kunnen omgaan met grote hoeveelheden complexe informatie. Vooral de vraag naar werknemers met statistisch analytische vaardigheden zal toenemen. Datzelfde geldt voor werknemers die doelgericht zijn en maatwerkoplossingen kunnen bieden aan klanten.

Online communicatieve vaardigheden 

Door de opkomst van nieuwe media worden daarnaast ook de (online) communicatieve vaardigheden steeds belangrijker op de arbeidsmarkt. De werknemer dient in staat te zijn om goed te kunnen virtueel samenwerken en ervoor te zorgen dat hij of zij productief en zichtbaar is in de virtuele wereld. Daarnaast worden ook de sociale en emotionele vaardigheden van werknemers onmisbaar. Unieke talenten als intuïtie, inlevingsvermogen en persoonlijke omgang zijn een aantal punten waarmee de mens zich kan onderscheiden van de robot.

Ben jij voorbereid op jouw toekomstige baan?

Ben je benieuwd naar wat de ontwikkeling van technologie betekent voor jouw toekomstige baan? Speciaal voor hoogopgeleide jongeren en young professionals, organiseren Samsung, Capgemini en Randstad op 4 april ‘Digital Employment Day 2016’ in het AFAS Circustheater. Hier krijg jij de kans om in gesprek te gaan met deze toonaangevende werkgevers en maken interessante sprekers als minister Jet Bussemaker en Prins Constantijn van Oranje je wegwijs in de wereld van toekomstige skills.

Aanmelden kan gratis via deze linkWees er snel bij, want vol = vol!

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie