Nieuwe uitdaging vinden, betere werk-privé balans en zelfontplooiing in top 10 goede voornemens 2016

Het nieuwe jaar is net begonnen en dat betekent dat veel mensen hard bezig zijn om te proberen zich te houden aan hun goede voornemens. En werk blijkt een belangrijke rol te spelen bij de goede voornemens in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat het het vinden van een nieuwe uitdaging, een betere werk-privé balans en zelf ontplooiing in de top 10 staat.

Nieuwe uitdaging vinden, betere werk-privé balans en zelfontplooiing in top 10 goede voornemens 2016

Betere werk-privé balans en een nieuwe uitdaging 

Natuurlijk staan in het top 10 lijstje met goede voornemens voor 2016 dingen als meer sporten of afvallen, stoppen met roken en een partner vinden. En met een paar jaar crisis achter de rug is het ook niet zo vreemd dat financiële voornemens als schulden afbetalen en meer sparen of minder uitgeven hoog scoren. Maar uit het onderzoek blijkt ook dat er heel wat mensen zijn die positieve veranderingen willen initiëren in hun werk of carrière. Zo blijkt dat heel wat Nederlanders in 2016 een betere balans willen vinden tussen werk en privé. Dit voornemen staat maar liefst op een vierde plek. Ook willen blijkbaar heel wat mensen het nieuwe jaar aangrijpen om op zoek te gaan naar een nieuwe of betere uitdaging (plek zeven). En ook meer werken aan zelfontplooiing of jezelf ontwikkelen (via het werk of eigen initiatief) is voor veel mensen een belangrijk voornemen in 2016 (plek 8). 

De top 10 goede voornemens van 2016

 1. Meer sporten/ afvallen. 
 2. Meer sparen/ minder uitgeven.
 3. Schulden afbetalen. 
 4. Werk/ privé balans. Meer tijd doorbrengen met familie en vrienden. 
 5. Een partner vinden. 
 6. Stoppen met roken. 
 7. Een nieuwe/betere uitdaging vinden. 
 8. Jezelf ontwikkelen/ zelfontplooiing.
 9. Vrijwilligerswerk doen.
 10. Beter plannen.

Voornemens van Marketing & Communicatie Vacatures

Wij blijven ons in 2016 inzetten om de juiste mensen en bedrijven met elkaar in contact te brengen en te verbinden. Omdat ik geloof dat dat kan leiden tot mooie ontwikkelingen, synergie, nieuwe initiatieven, creativiteit, resultaten waar beide partijen beter van worden. Gelukkiger zelfs. 

En daarom gaan we proberen nog meer bedrijven enthousiast te krijgen om hun vacatures op het platform aan te melden. Want daarvoor geldt nog wel nog steeds "meer is beter". Maar ook de persoonlijke ontwikkeling blijft een belangrijke factor, want dat maakt dat matches alleen maar beter worden. Dus ook in 2016 mogen jullie veel inspirerende artikelen en tips & tricks van onze bloggers tegemoet zien en proberen we weer een gevarieerd programma aan trainingen en webinars te organiseren met verschillende experts en trainers. Sterker, we zijn aan het spelen met het idee om net als twee jaar geleden weer een co-creatie event te organiseren wat ergens in het tweede kwartaal van dit jaar moet gaan plaatsvinden. En last but not least, ik heb de ambitie om het platform zelf flink te verbeteren. Zowel qua mogelijkheden voor bedrijven, bloggers en trainers voor het beheren van hun eigen profielen en content, maar vooral ook voor alle leden van Marketing & Communicatie Vacatures. Denk daarbij aan een eigen account, waardoor je eenvoudiger kunt solliciteren, contact kunt leggen, maar ook waar je bijvoorbeeld persoonlijkheidstesten kunt doen of profielen kunt matchen met werkgevers of recruiters. Op dit moment ben ik daarvoor de voorbereidingen aan het treffen om deze ontwikkelingen via crowdfunding gefinancieerd te gaan krijgen.

Kortom, het wordt weer een enerverend jaar voor Marketing & Communicatie Vacatures. Ik heb er zin in en kijk er enorm naar uit dat jullie ook dit jaar weer onderdeel zijn en blijven van de community! En bij deze wens ik jullie enorm veel succes en mooie ontwikkelingen in 2016!

 

Hartelijke groet,

Remco

 

Deel dit artikel via:
 • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie