Meer vacatures op Facebook dan op LinkedIn

Werkgevers maken meer gebruik van Facebook dan LinkedIn om hun vacatures te verspreiden. Dat blijkt uit een onderzoek van UWV onder zo'n 6.700 Nederlandse bedrijven.

Meer vacatures op Facebook dan op LinkedIn

Meeste werkgevers zoeken zelf personeel

Werkgevers geven aan dat het steeds moeilijker lijkt om vacatures te vervullen. In de zoektocht naar nieuwe collega's werven werkgevers werven vooral personeel door zelf vacatureteksten te verspreiden. Dit gebeurt vooral via de eigen website (81%), sociale media (71%) en op vacaturesites (48%). 

Facebook meest gebruikt voor verspreiden vacatures

Meer dan 80 procent van de ondervraagde werkgevers geeft aan Facebook te gebruiken om vacatures te verspreiden bij het inzetten van social media. Op plek twee staat LinkedIn met 60 procent. Het gat met andere populaire social media is groot, slechts 19 procent geeft aan Twitter te gebruiken terwijl 10 procent Instagram inzet. 

Het niveau van de vacature lijkt een grote rol te spelen in de keuze van het social media platform. Betreft het een vacature op lager of middelbaar niveau, dan wordt Facebook vaker ingezet, terwijl voor vacatures met een hoger opleidingsniveau LinkedIn de voorkeur heeft. 

Speciale vacaturesites blijven belangrijk, maar rol social media groeit

Bijna de helft van de bedrijven die meegewerkt hebben aan het onderzoek geven aan naast social media speciale vacaturesites in te zetten om hun vacaturetekst te verspreiden.

De rol van sociale media wordt hierin groter, aldus het onderzoek. Vorig jaar gaf de helft van de werkgevers aan dat ze sociale media gebruiken om mensen te werven, maar drie kwart van de werkgevers verwacht in de toekomst sociale media te zullen gebruiken om vacatures te vullen.

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie