Marketeers, PR en communicatie professionals massaal op zoek naar nieuwe baan

Een onderzoek dat uitgevoerd is in opdracht door Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie laat zien dat marketeers en professionals actief in PR, reclame en communicatie volop in beweging zijn op de arbeidsmarkt.

Marketeers, PR en communicatie professionals massaal op zoek naar baan

(photo by Fred Benenson)

Top 3 meest solliciterende beroepsgroepen

Het afgelopen jaar werd absoluut het meest gesolliciteerd door callcenter medewerkers. Bijna twee op de drie callcenter medewerkers heeft het afgelopen jaar geprobeerd een nieuwe baan te krijgen. Dit is overigens geen verrassing, de beroepsgroep heeft traditioneel een erg hoge doorloop. 

De callcenter medewerkers worden op de voet gevolgd door marketeers en personen die werkzaam zijn in de PR, reclame en communicatie scoren. Maar liefst de helft van de reclame/communicatie en PR medewerkers heeft het afgelopen jaar gesolliciteerd op een vacature. En zij worden in de top drie op de hielen gezeten door marketeers, waarvan maar liefst 48% op zoek is geweest naar een nieuwe uitdaging. De top vijf wordt afgesloten met werknemers uit de grafische dienstverlening, waarvan 43% op zoek is geweest naar een nieuwe uitdaging. Dit is natuurlijk ook sterk ingegeven door de crisis die de sector de afgelopen jaren zwaar getroffen heeft.

Top 3 minst solliciterende beroepsgroepen

Hoewel veel personen in de verpleging, verzorging en bouw al sinds lange tijd hun baan dreigen te verliezen (als ze deze nog niet verloren hebben) blijken zij het minst van alle beroepsgroepen te solliciteren. Ook directie blijft liever op bekend pluche zitten. ICT’ers solliciteren ook veel minder dan gemiddeld, maar personen in die branche zijn al sinds jaren gewend dat ze regelmatig worden benaderd door werkgevers, dus zij kunnen zich een afwachtende houding permitteren.

Grip op de toekomst door actief solliciteren

Geert-Jan Waasdorp, mede-oprichter Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, vindt het overigens een positief teken dat werknemers in de reclamewereld er op uittrekken om nieuw werk te zoeken. 'Door actief te solliciteren nemen ze regie over hun eigen toekomst, terwijl passieve doelgroepen kansen op de arbeidsmarkt verliezen.'

Infographic: De Nederlandse arbeidsmarkt in beweging

Solliciteren per beroepsgroep

27 okt 2014 4594 Community Manager 0
Channels: Arbeidsmarkt
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie