Is 40 het nieuwe 50?

Een tijdje terug zat ik met vriendinnen te filosoferen over de toekomst. Allemaal gelukkig getrouwd, huisje boompje beestje, zeg maar en allemaal een hele leuke baan. Wat zou er gebeuren als je je baan kwijt zou raken, dat was de vraag. Eigenlijk maakte niemand zich daar zorgen om. We zijn toch allemaal nog jong genoeg, nog lang geen 50+ dus wat maken we ons druk?

Is 40 het nieuwe 50?

Keihard de sjaak...

Een van mijn vriendinnen uitte toen wel al haar zorgen wat er zou gebeuren als we 50 zijn en dan onze baan zouden verliezen. Dan ben je volgens de standaard te oud en kun je het wel vergeten. Je hebt recht op een aantal jaar WW, vervolgens kukkel je de bijstand in, gaan je kinderen studeren en ben je zo als dat zo mooi heet, keihard de sjaak…

Helaas ben ik sinds oktober vorig jaar werkloos, na even rust te hebben genomen, er voor gezorgd te hebben dat ik de burn-out de baas ben geworden, ben ik begin van het jaar weer keihard begonnen met solliciteren. Tussen oktober en eind december heb ik me alleen met het verplichte aantal van 4 sollicitaties per 4 weken bezig gehouden. Nu is het gewoon reageren op alles waarvan ik zeker weet dat ik het kan en dat ik het leuk vind, plus dat wat ik onwijs gaaf vind, maar denk ik niet gekwalificeerd genoeg voor ben.

Of het nou wel of geen match is met mijn CV, tot op heden ben ik nog niet gelukkig in het solliciteren. Vrijwel iedere keer krijg ik ongeveer het volgende terug:

De belangstelling voor deze functie was overweldigend!

Inmiddels hebben we een selectie uit alle brieven gemaakt en zijn we de gespreksrondes met de door ons geselecteerde sollicitanten gestart. Helaas moet ik je vertellen dat je niet bij de selectie zit om op gesprek te komen.

Er waren andere kandidaten die in onze ogen beter pasten op deze functie.

Of

De reden hiervoor is dat het profiel van een aantal andere kandidaten beter aansluit op de functie.

Ik heb mijn CV aan een aantal recruiters laten zien en ook de functies waarop ik gereageerd heb. Deze recruiters zeiden stuk voor stuk, als je hier niet voor bent uitgenodigd hebben ze jongere kandidaten gevonden. Huh wat?????

Ik ben pas 41???

Dit is de realiteit, maar daar wil ik me niet bij neer leggen. Ik ben 41  bijna 42, in mijn hoofd nog lang geen 30 en ik weet zeker dat het goed komt.  Ik ga dan ook gewoon beginnen met mijn eigen bedrijf, ik bouw websites voor kleine zelfstandigen. Dit doe ik in Wordpress en ik houd me vervolgens ook bezig met het onderhoud. Ik ben geen content manager, nog niet in ieder geval, maar ik vind internet marketing echt helemaal geweldig.

Toen ik dit vertelde vandaag, wilde iemand gelijk weten of ik ook webshops kan bouwen, de volgende stap in mijn leerproces. Wordpress, Woocommerce en het onderhoud. Uitzoeken en toepassen. Ondertussen schrijf ik mijn blog, mijn blogjes over de zoektocht naar werk. Gas geven! Je bent nooit te oud om te leren en je leef je mooiste leven, daar hou ik me aan!

Meer ervaring, flexibiliteit en stabiliteit

Ik had het in mijn vorige blog over de verschillende manieren van solliciteren, de ouderwetse manier van verdiepen in een bedrijf, in de functie, brief schrijven, CV aanpassen, dit is dus duidelijk niet de manier. Maar is er dan nog wel een juiste manier als je de 40 bent gepasseerd?

In mijn beleving haal je met mensen van mijn leeftijd ervaring binnen, flexibiliteit en stabiliteit. Wij willen geen kinderen meer, geen zwangerschapsverlof, zijn een stuk minder afwezig omdat de kinderen niet snel meer een snotje hebben en zijn ook bereid om op vrije dagen en in het weekend wat de doen, want de kinderen kunnen wat meer zelf.

Maar he wie ben ik, ik heb er (overduidelijk) niet voor gestudeerd….;-)

Tijd voor een nieuwe verse aanpak, nieuwe doelen en nieuwe kansen!

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie