Adfo Live 2015 inspiratie: een baan zoeken vanuit je purpose

Deze week op Adfo Live heb ik een aantal interessante sprekers gehoord. Drie sprekers hadden één overkoepelend thema, dat mij raakte en jou misschien kan inspireren bij het vinden van jouw ideale baan: PURPOSE!

AdfoLive 2015 inspiratie: een baan zoeken vanuit je purpose - Anne-Claire Leenen

Het verhaal achter TONY’S Chocolonely door Eva Gouwens

Je kent vast de chocolade van TONY’S Chocolonely wel. Heerlijke en aparte chocolade. Tot nu toe kende ik de filosofie erachter nog niet. In het kort komt het erop neer, dat zij de allerlekkerste chocolade willen maken maar tegelijkertijd de cacao-industrie 100% slaafvrij willen krijgen. Heel veel kinderen worden nu namelijk nog gedwongen te werk gesteld op cacaoplantages. Zij proberen door middel van creatieve en onconventionele keuzes de chocolade-industrie te bewegen om ook menselijkheid voorop te stellen. Een bedrijf met een visie! 

#choosehappiness – Guido Rosales van Coca-Cola

Guido Rosales en Darre van Dijk van Coca-Cola introduceerden ons in de wereld van #choosehappiness. Storytelling versus Storyselling. Zij illustreerden heel mooi, hoe Coca-Cola hun verschillende doelgroepen probeert te bereiken en te inspireren om te kiezen voor geluk. Super knap, hoe zij hun merk op een nieuwe manier dichtbij de consument brengen en de associatie met geluk creëren. Het mooie vind ik, dat Coca-Cola er daadwerkelijk op gericht is om de consument een geluksmoment te bieden.

Purpose – Rogier Schmitt van T-mobile

Rogier heeft het wat mij betreft begrepen. Aan de hand van Tony Hsieh’s Happiness Framework legde hij uit, hoe mensen gemotiveerd werken. Heel in het kort komt het erop neer, dat door het gevoel te hebben aan een hoger doel bij te dragen, vanuit autonomie te werken en door werk met net genoeg uitdaging te hebben, medewerkers zich meer betrokken voelen, creatiever zijn en uiteindelijk beter presteren.

Zo creëer je niet alleen tevreden medewerkers. Tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten. Iedereen happy!

Een mooiere wereld: wat is jouw purpose?

Nu is de vraag natuurlijk: "Waaraan wil jij graag iets bijdragen in de wereld? Hoe maak jij de wereld een stukje blijer, mooier of ….? Probeer dat antwoord eens te verwoorden voor jezelf, ontdek wat jouw rol in de wereld is. Waarvoor ben jij in de wieg gelegd? Letterlijk… Want als je dàt weet, dan krijg je vanzelf inzicht in wie je bent, wat je wil en wat jouw talenten zijn. Je krijgt er een lange termijn visie van. En je weet jezelf te profileren. Je kunt jouw personal brand er lading en kracht door geven.

Wil je meer inspiratie? Of wil je je reactie geven? Heel graag. Dat kan hieronder. Of neem contact met me op.

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie