Ik zoek een droombaan …..

Vroeger hingen er bij mijn beste vriend tegeltjes in de wc. "Denk niet bij het laatste vel, de volgende redt zich wel!" "Leven is het meervoud van lef!" Tegenwoordig gebruiken we geen tegeltjes meer maar Facebook, LinkedIn en Twitter. Nog wel op de wc.

Ik zoek een droombaan.... - Wim van den Nobelen

Kies een baan waarvan je houdt en ...

Spreuken en gezegdes, net zo waar en irritant als clichés. Voor iedere situatie is er één. Iedereen die zich bezighoudt met werk, komt te vaak de meer dan bekende uitspraak van Confucius tegen: "Kies een baan waarvan je houdt en je zult nooit in je leven meer een dag hoeven werken".

Ook deze is waar. En een cliché. In Nederland werk je van start tot pensioen zo’n 80.000 uur. Als je uitgaat van een gemiddeld huwelijk, dat 14 jaar duurt, en rekent met 8 uur per dag bij elkaar zijn, kom je uit op de helft. Confucius zag in zijn tijd al, dat je collega’s vaker ziet dan je partner. En je partner kies je zelf (in de meeste gevallen)! 

Is jouw CV screenbaar binnen een minuut?

Recruiters krijgen dagelijks veel cv’s te verwerken. Niet vreemd dat zij deze scannen om aan andere werkzaamheden toe te komen. Verschillende onderzoeken noemen verschillende getallen. Laten we uitgaan van een gemiddelde leestijd van 1 minuut. Dat is niet veel. Weinig zelfs, maar vergeleken met de 6 seconden die uit Brits onderzoek komt een eeuwigheid.

In die minuut moet jij als sollicitant duidelijk maken waarom jij wat wil doen. Daarnaast moeten er ook nog zaken in als: opleidingen, werkervaring, talenkennis, software, hobby’s et cetera. Test je cv. Lukt dat in 60 seconden?

Waarschijnlijk niet. Cv’s die screenbaar zijn in die ene minuut hebben een kans. Of je het leuk vindt of niet. Kennis is macht. Laat zien wie jij waarom bent en voor welke baan ze jou moeten bellen. Ga uit van eigen kracht. Die droombaan moet geen sprookje worden. Want de recruiter is geen tovenaar.

Dit artikel verscheen eerder op RecTec.

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie