Het 5 minuten LinkedIn marketingplan - infographic

De kans dat je als marcom professional een LinkedIn profiel hebt, is groot. En de kans dat je als baanzoekende marcom professional een LinkedIn profiel hebt, is zo'n beetje honderd procent. Het inrichten of up to date brengen van je LinkedIn profiel hoort tegenwoordig bij de basis van de zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Maar daar blijft het voor velen ook bij. En dat is jammer...

Het 5 minuten LinkedIn marketingplan - infographic

Jezelf vermarkten op LinkedIn

Er is op dit blog al veel vaker over gesproken, solliciteren gaat veel verder dan een cv, een LinkedIn profiel en een slappe motivatie. In de huidige arbeidsmarkt is je personal branding belangrijk geworden, moet je creativiteit tonen en opvallend solliciteren, kan het slim gebruik maken van social media je net dat streepje voor geven op de concurrentie. Niet solliciteren, maar socialiteren. En een van de social media netwerken dat uitermate geschikt is voor succesvol socialiteren is natuurlijk LinkedIn.

LinkedIn gebruiken voor die nieuwe stap in je carrière begint dus met een goed LinkedIn profiel. Maar vervolgens moet je het platform wel daadwerkelijk gebruiken om jezelf te profileren en te vermarkten. Anders kun je dat profiel net zo goed verwijderen.

Dat vermarkten lijkt niet altijd even makkelijk, zelfs voor ons als marcom professionals die juist dagelijks bezig zijn met het profileren en vermarkten van merken, bedrijven en producten. Tijdens seminars, presentaties en workshops vraag ik regelmatig aan de deelnemers wie er gebruik maakt van LinkedIn en wat ze daar dan doen. Vrijwel iedereen "zit" altijd op LinkedIn, maar gemiddeld 80% zegt enkel een profielpagina te hebben en niets meer te doen dan soms wat updates van bekenden uit hun netwerk of van discussies in groepen te lezen. Als ik dan vraag waarom ze er niet meer mee doen, dan zijn de twee belangrijkste antwoorden "ik heb er geen tijd voor" en "wat zou ik dan kunnen doen?".

In 5 minuutjes per dag jezelf vermarkten op LinkedIn

Kortom, de meest gehoorde reden waarom professionals LinkedIn maar beperkt gebruiken om zichzelf te vermarkten lijken gebrek aan tijd en kennis (of lef?!) te zijn. Maar dat kan nu veranderen. De mensen van Bluewire Media hebben deze leuke infographic gemaakt waarmee je heel eenvoudig in slechts 5 minuutjes per dag kunt werken aan de marketing van jezelf op LinkedIn. Je kunt het natuurlijk ook gebruiken voor LinkedIn marketing van je bedrijf of merk natuurlijk. En omdat niet iedereen op hetzelfde LinkedIn Marketing niveau zit, zijn er drie verschillende 5-minuten-marketingplannen: van de LinkedIn beginner tot de LinkedIn gevorderde.

Infographic: het 5 minuten LinkedIn marketingplan

 

Nu is het enkel nog een kwestie van doen. Nu ben ik benieuwd: ga jij je vanaf vandaag dagelijks vijf minuten bezighouden met LinkedIn?

Deel dit artikel via:
 • Share on Google+

Reacties (2)

 1. Edith:
  29 jul 2015 om 08:23

  Linkedin today (genoemd in de infographic) is vervangen door linkedin Pulse. .

 2. Remco van Buren:
  18 aug 2015 om 13:11

  Dank voor de feedback, Edith! Er is overigens wel een klein verschil tussen Li Today en Li Pulse: met Pulse kan tegenwoordig iedereen zelf op LinkedIn publiceren.


Plaats een reactie