Groeiend gebruik social media bij recruiters - infographic

Maar liefst 93% van recruiters geeft aan dat zij social media gebruiken bij het werven van kandidaten. Niet alleen om de vacature kenbaar te maken, maar juist ook om een beeld van de kandidaten te krijgen. Sterker, maar liefst 55% van de recruiters geeft aan de aanname van een kandidaat heroverwogen te hebben door zijn/haar social media profiel.

Infographic social recruitment survey2014

Social recruiting is de norm

Uit het jaarlijkse social recruitment survey van Jobvite blijkt dat social recruitment de norm aan het worden is bij (corporate) recruiters. Van de meer dan 1.800 ondervraagde recruitment en HR professionals verwacht 69% dat de concurrentie om de juiste kandidaat in 2015 sterk zal toenemen. Om die strijd aan te kunnen gaan, stelt 73% van de ondervraagden meer te investeren in social recruitment, 63% in het netwerk en 51% in mobiel. 

Vrijwel alle recruiters en HR professionals stellen dat zij social media gebruiken of gaan gebruiken in het recruitment proces (93%), maar slechts 18% zegt dat hun social media vaardigheden daarvoor voldoende ontwikkeld zijn. Werk aan de winkel voor de recruiters dus. Een van de punten van aandacht is om daar te zijn waar de werkzoeker is. Van alle werkzoekenden zegt 83% Facebook te gebruiken, maar recruiters blijven stug vasthouden aan LinkedIn als social recruitment platform.

Recruiters gebruiken social media profielen steeds vaker om een kandidaat door te lichten. 55% van de recruiters geeft aan dat een social media profiel van een kandidaat de keuze heeft beïnvloed. In 2013 was dit nog maar 13%.

Strijd om marketing professionals

Het onderzoek laat ook zien waar recruiters en HR professionals denken dat de concurrentie om de topkandidaten het zwaarst zal zijn. De verwachting is dat het vooral lastig wordt bij het werven van kandidaten voor: engineering, IT, operations, sales en marketing. Goed nieuws voor marketeers dus, de rollen lijken weer om te draaien!

Infographic social recruitment survey 2014

Het social recruitment survey 2014 hebben we voor je beschikbaar. Klik even op deze link en dan opent het als pdf. De opvallendste resultaten zie je ook in onderstaande infographic.

Infographic social recruitment survey 2014

 

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie