Een mooi sollicitatieverhaal: 'Er was eens Joey en Jumbo...'

Er wordt veel geschreven over creatief of opvallend solliciteren. Ook op Marketing & Communicatie Vacatures zijn al veel voorbeelden gegeven. Deze week ontstond er ineens een pareltje van een sollicitatieverhaal op LinkedIn door een de opvallende sollicitatie-oproep van Joey die het meer dan waard is om ter inspiratie te delen. Niet in de laatste plaats vanwege de reactie van Jumbo.

Een mooi sollicitatieverhaal: Joey en Jumbo

De opvallende sollicitatie van Joey

Op Marketing & Communicatie Vacatures zijn al veel opvallende sollicitaties de revue gepasseerd, zoals de originele sollicitatie van de copywriter, de gezongen sollicitatie van Jeremy Husmann, de Snapchat sollicitatie, video sollicitaties, creatieve cv's, de "Albert Heijn-advertentie", het Facebookverhaal van Jesse en de adwords-sollicitatie. En deze sollicitatie van Joey van der Leemputten hoort vanaf deze week zonder twijfel in dit rijtje thuis. 

Joey is net als veel meer marcom professionals op zoek naar een nieuwe uitdaging. En om dat kenbaar te maken aan zijn netwerk en zo wellicht in contact te komen met mogelijke nieuwe werkgevers, plaatste hij onderstaande sollicitatie-oproep op LinkedIn.

Sollicitatie-oproep Joey van der Leemputten op LinkedIn

Een aantal mensen uit zijn LinkedIn netwerk waren zo behulpzaam het bericht te delen en zo kwam het ook onder ogen bij Arthur Rijk, recruiter bij Jumbo.

De reactie van Jumbo

De recruiter van Jumbo merkte direct de link met de eigen reclame-uitingen en reageerde op LinkedIn met een heel toepasselijke boodschap (ja ja, 'boodschap'... hij is te makkelijk om niet te maken) voor Joey.

Reactie Arthur Rijk namens Jumbo

En ze leefden nog...

Hopelijk ontstaat er iets moois uit het gesprek dat ongetwijfeld tussen Joey en Arthur gaat plaatsvinden. Maar sowieso, Joey heeft zich met deze post mooi in de kijker gespeeld en gaat er ongetwijfeld direct of indirect een nieuwe job aan overhouden. En als je de reacties op de post van Arthur leest, zoals bijvoorbeeld die hieronder, is het duidelijk dat iedereen de reactie namens Jumbo meer dan waardeert en daarmee even extra op de kaart is gezet als leuke werkgever. 

Reacties op Joey en Jumbo

Kortom, een leuk sollicitatieverhaal met sowieso twee winnaars. Job well done!

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (1)

  1. Karin Meijer:
    04 jan 2017 om 08:46

    Geweldige actie en heel creatief.


Plaats een reactie