Een baan vinden via Google Adwords: The Google Job Experiment

Dit voorbeeld van creatief solliciteren om een baan te vinden, is weliswaar al van een paar jaar geleden, maar het blijft een sterk voorbeeld van hoe je met een beetje kennis van online, inzicht in de ijdelheid van mensen, creativiteit, wat lef en een mediabudget van maar liefst 6 dollar aan een nieuwe baan kunt komen.

Een baan vinden via Adwords: The Google Job Experiment

De ijdelheid van CEO's en 6 dollar media budget..

Je doet het zelf misschien ook bij tijd en wijle, jezelf googlen op jouw naam. Gewoon om eens te kijken wat er dan allemaal naar boven komt. Dat is niet zo raar, mensen zijn nu eenmaal ijdel en nieuwsgierig. En CEO's van reclamebureaus zijn misschien nog wel ijdeler, dus die googlen wat vaker op hun eigen naam. Dat was de gedachten van copywriter Alec Brownstein toen hij bedacht om Google Adwords in te zetten in zijn zoektocht naar een nieuwe baan. 

Het idee is simpel en de uitvoering eenvoudig te realiseren. En daarom misschien wel zo effectief. Alec had gemerkt dat niemand adverteerde op namen van CEO's van reclamebureaus (en dus de kosten per click enorm laag waren). Hij bepaalde voor welke bureau's hij graag zou willen werken, richtte adwords campagnes in met de namen van de CEO's van deze bureau's (Scott Vitrone, Ian Reichenthal, Gerry Graf, Tony Granger, and David Droga) als keywords met het idee dat zij zichzelf zo nu en dan opzoeken op Google en zorgde dat het eerste wat zij dan zagen in de resultaten in Google zijn gepersonaliseerde advertentie was met de tekst:

Voorbeeld resultaten Google Ian Reichental bij Google Job Experiment

Uiteindelijk is hij door vier van de vijf CEO's uitgenodigd voor een gesprek, twee hebben hem een baan aangeboden en uiteindelijk is hij destijds aan de slag gegaan bij Young & Rubicam. En de hele campagne heeft hem maar 6 dollar aan mediabudget gekost. 


Stel dat jij deze campagne had opgezet, op welke namen zou jij hem ingericht hebben?

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie