De sprong in het diepe…

Dag van de arbeid, 1 mei j.l. Ik vond het wel een toepasselijke datum en dag om de stoute schoenen aan te trekken en mij in te laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. In dit artikel wil ik jullie vertellen over mijn ervaringen bij het starten van mijn eigen bedrijf.

De sprong in het diepe... José van Daal

Champagne

Het was een prachtige zonnige dag en ik voelde me super goed en energiek. Half tien werd ik verwacht bij het kantoor waar een zeer vriendelijke en vrolijke man mij opwachtte om mij in te schrijven. Ik vond het een bijzonder moment en een lieve vriendin adviseerde mij dan ook dit later op de dag op gepaste wijze te vieren met een fles champagne en wat lekkere hapjes. En dat heb ik ook gedaan! Trots als een pauw was ik na deze toch wel spannende stap op weg naar het eigen ondernemerschap.

De naam van mijn bedrijf kan ik nu vol trots onthullen:

Doelen en vervolgstappen bepalen

Door deze stap te zetten, voelde ik me direct een stuk energieker en vol vertrouwen bracht ik vervolgens mijn doelen en stappen verder in kaart.

Ten eerste moest ik voor mezelf helder hebben of ik nu Business Coaching ging doen of Lifecoaching. De mensen om mij heen probeerden me steeds duidelijk te maken dat ik voor een niche moest kiezen. Echter mijn gevoel zei steeds dat ik voor beide segmenten moest gaan. Wat was nu handig?

Ik heb naar mijn gevoel geluisterd. Mijn innerlijke opgave is namelijk dat ik zowel ondernemers als particulieren zichtbaar wil maken en laten groeien.

Vandaar dat ik mijn zakelijke competenties en jarenlange ervaring in het bedrijfsleven op het gebied van marketing en communicatie ga inzetten ten behoeve van de zakelijke markt en mijn persoonlijke levenservaring op het gebied van scheiding, rouw en samengestelde gezinnen ga ik inzetten ten behoeve van de particuliere markt.

De eerste opdrachten...

Zo gezegd, zo gedaan en zo is Zichtbaar Ondernemen ontstaan. Doordat ik met deze positieve energie en duidelijke doelen voor ogen startte, kwamen er direct al enkele opdrachten op mijn pad. De eerste zakelijke opdrachten kwamen van Marlies van der Putten van Quality Contact en Cecile Schlangen van Het Familiehuis uit Amsterdam. Trots en dankbaar ben ik dat deze twee zakenvrouwen mij hun vertrouwen hebben gegeven om hen zakelijk te coachen op onder andere Social Media gebied.

Hoewel mijn website en facebook pagina nog niet on-line waren, was ik toch zichtbaar als onderneming. Hoe was dat mogelijk?

Zichtbaar worden als ondernemer

Ik ben van mening dat je als ondernemer heel goed moet luisteren en kijken naar je doelgroep. En je moet vervolgens je sterke kanten benutten als persoon. Waar ben je goed in? Netwerken, schrijven, filmen, presentaties geven, actief zijn op social media? Wat bij jouw als persoon en bij je doelgroep past, is het meest effectief.

Bloggen en netwerken

Ik doe dit met name door veel te netwerken (online en offline), verbinden en blogs schrijven op  mijn eigen blog en voor diverse sites zoals Heppee en hier op Marketing & Communicatie Vacatures. Ik zoek verbinding en samenwerking. 

Actief op social media

Met Social Media kon ik natuurlijk ook niet achterblijven en ik startte onlangs mijn zakelijke Facebook pagina voor Zichtbaar Ondernemen.

Release website

Ander goed nieuws is dat met behulp van mijn bonuszoon Jerry Duijm de website voor Zichtbaar Ondermenen vandaag live is gegaan. En daar ben ik trots op!

Spreken op netwerkevents

Aanstaande donderdag mag ik een workshop Zichtbaar Ondernemen verzorgen tijden het Pre-summer Netwerkevent bij Regus. Hier is mijn doelgroep aanwezig en kan ik mijn onderneming pitchen en laten zien welke coaching technieken ik gebruik. Een organisatie opstelling staat dan ook zeker op het programma. 

Wil je meer weten over hoe ik het aangepakt heb met de start van mijn eigen bedrijf? Neem gerust contact op, ik drink graag een keer een kop koffie met je bij een van de Regus Business Centers in Nederland. 

Deel dit artikel via:
  • 0
  • Share on Google+
  • 0

Reacties (0)


Plaats een reactie