De basis van solliciteren

Als je op zoek bent naar een baan dan kan dit een hele klus zijn. Wil je succesvol zijn, dan moet je beginnen bij de basis: je moet weten naar wat voor baan je op zoek bent en wat je sterke eigenschappen en competenties zijn. Ik ga het hieronder verder uitleggen.

De basis van solliciteren - Anja van Bladel

Zoeken van een baan; weten wat je wilt

Als een bedrijf een advertentie plaatst werkt deze vaak met een beroep in zijn communicatie. Ze zijn op zoek naar een accountmanager, telefoniste enz. enz. Eerst moet jij weten naar wat voor baan jij op zoek bent en vervolgens ga je zoeken op deze woorden of deze vacature er ook is voor jou in jouw omgeving.

Maar je kunt het ook anders doen. Als je bijvoorbeeld op google intypt vacatures en vervolgens de woonplaats waar je woont, krijg je alle vacatures te zien die er op dat moment in jou directe omgeving zijn. Het is interessant om hier naar te kijken of er niet een baan bij zit die bij jou past. Misschien was je in eerste instantie niet zelf op die baan (of benaming) opgekomen en had hem nooit zo ingetypt in Google, maar zou jij deze baan heel goed kunnen uitoefenen.

Een duidelijk cv: beroep, ambitie en eigenschappen

Zorg dat je cv er top uit ziet. Het is de eerste indruk die het bedrijf van jou heeft. Plaats een mooie foto, dit geeft meteen een goede eerste indruk. Zorg dat alles strak onder elkaar staat.  Onder de personalia zet je je profiel. Wat mij betreft het meest belangrijke van je cv. Hier geef je in twee, drie regels  aan naar welk beroep je op zoek bent, wat jouw ambitie is voor de komende jaren en wat je sterke eigenschappen zijn. In één oogopslag kan het contactpersoon van het bedrijf zien of jij bij het bedrijf past of niet. 

28 nov 2014 2467 Anja van Bladel 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie