Dat Kick Ass gevoel!

Misschien is het een vreemde titel voor mijn eerste blog maar ik doe het toch. Ik zal je kort even uitleggen waarom. Mijn vriend en ik hebben een zeilboot. Het is een mooie zeilboot van 8,5 meter waar we in totaal met 5 mensen op kunnen slapen. Afgelopen weken ben ik (omdat ik toch thuis zit) veel bezig geweest met klussen met het resultaat dat de boot begin deze maand weer het water in kon.

Dat Kick Ass gevoel - Femke In de Betouw

Dagje vrij van sollicitatiestress

Omdat ik me de afgelopen periode wat minder voelde door alle afwijzingen die ik te verwerken heb, heb ik besloten mijzelf vandaag een dagje vrij te geven van sollicitatiestress. Ik ben dus gaan kijken hoe de boot te water ging. De havenmeester vraagt aan me: “Leg je de boot vandaag nog in de box (parkeerplaats voor boten) of wacht je tot je vriend er is?” Pfff wat is dat nou voor vraag denk ik nog bij mezelf en geef aan hem zo zelf weg te varen.

Toen de boot eenmaal in het water lag had de dieselmotor moeite met starten. Ik kwam er (dacht ik zelf) in eerste instantie niet achter dus vroeg de havenmeester om hulp. “Oo meissie dat ga je vandaag niet zelf op kunnen lossen, laat de boot maar liggen.” Was zijn reactie. Nou mooi niet he! Ik het motorluik opengetrokken en alles wat los kon gecontroleerd en uiteindelijk na een uur zoeken en handen vies en vuil alles wat los zat weer vastgedraaid. Ik weer proberen te starten en ja hoor! De motor had nog nooit zo snel gestart! De mensen om me heen zaten me vreemd aan te kijken. Een jonge vrouw die zelfstandig een dieselmotor aan de gang krijgt, zien ze blijkbaar niet vaak! Ha dat is overwinning nummer 1!

Kicking some ass

Nu de boot nog op zijn plek. De heren hadden koffiepauze dus kwamen toch maar mooi even kijken hoe ik die boot weg zou varen. Ik hoorde ze bijna nog zeggen; “nou dit zal haar echt nooit lukken!” Uiteindelijk na veel denken en proberen is ook dat me gelukt en dat gaf mij dus dat Kick Ass gevoel. Dat heb ik toch maar mooi gedaan! Op mijn weg naar huis heb ik dus voor mijzelf bedacht dat ik veel meer kan dan ik denk. Dat geweldige gevoel kan ik vast en zeker ook terugvinden in mijn sollicitaties! Dus dat is dan ook hetgeen wat ik ga proberen en jullie van op de hoogte ga houden!

Mijn les van voor mijzelf van die dag is dan ook: “Zoek voor jezelf dat gevoel op waar jij je lekker en goed bij voelt. De rest komt daarna!”

Groetjes,

Femke

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie