Creatief solliciteren: opvallen met een LEGO poppetje

Dat je, wanneer je solliciteert, moet opvallen tussen die stapels cv's en brieven behoeft geen uitleg. Maar hoe je dat kunt doen, dat is vaak een stuk lastiger. Daarom delen we op Marketing & Communicatie Vacatures regelmatig voorbeelden van creatieve, opvallende of eigenwijze sollicitaties als we die toevallig tegenkomen. Zoals deze, een sollicitatie met een LEGO poppetje.

Creatief solliciteren: opvallen met een LEGO-poppetje

Opvallen met je sollicitatie

We hebben natuurlijk al veel opvallende sollicitaties de revue laten passeren zoals bijvoorbeeld die originele sollicitatie van een copywriter, de WW-uitkering die aangeboden werd, creatieve cv's en opvallende video sollicitaties, of de "Baan zoekt Jesse" zoektocht via Facebook. En in dat rijtje hoort deze bijzondere sollicitatie van Andy Morris zeker thuis. Want hij gebruikte niets minder dan een zelf ontworpen LEGO poppetje om zijn cv onder de aandacht te brengen bij potentiële werkgevers!

Andy, die recentelijk is als designer is afgestudeerd van de University of South Wales had al snel in de gaten dat solliciteren vaak een hele saaie aangelegenheid is met veel te veel papierwerk. Niet alleen voor hem, maar ook voor de recruiter die zich elke keer door die stapel CV's en brieven heen moet worstelen. Niet voor niets wordt overal aangeraden om een CV te maken die opvalt, die eruit springt. Dat was overigens niet zijn enige motivatie, want zoals hij het zelf zegt: 

"Making a creative resume can be fun for both the applicant and the employer, as it spices up the monotony of the job hunt and adds a much-needed element of fun."

Een LEGO poppetje als CV?

Andy wilde zijn sollicitaties wat opvallender maken door een CV te ontwikkelen die zowel zijn design filosofie als zijn ervaring met speelgoed laat zien. En zo werd het LEGO poppetje met de uiterlijke kenmerken van hemzelf (inclusief laptop en cv) bedacht en uitgevoerd. Met de exclusieve LEGO verpakking zoals deze alleen gebruikt wordt bij collecters items zoals Comic Con figuurtjes.

Een LEGO poppetje als CV

Op deze manier je CV presenteren sluit prima aan op wat hij voor ogen had:

"The entire package and minifigure display the care, detail, and design philosophies that I hold dear, all while conveying my commitment to fun and innovation. This combines to create an interesting CV that sets me apart from my contemporaries while still conveying the necessary information, and proving that everything can be fun if you take the right approach."

Creatief solliciteren Andy Morris style: LEGO CV

Tot in de puntjes verzorgd: "unwrap your newest employee"

Nou moet zo'n LEGO-poppetje ook bezorgd worden. Tja, als je dan toch bezig bent met opvallen met je sollicitatie, dan kun je net zo goed voor een opvallende verpakking zorgen en de recruiter uitnodigen om zijn nieuwste werknemer uit te pakken...

Creatief Solliciteren unwrap your LEGO employee

Ben jij nog een opvallende sollicitatie tegengekomen, laat het dan vooral weten.

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie