Creatief solliciteren: "Baan zoekt Jesse"

Met zo'n 642.000 baanzoekenden in Nederland moet je aardig je best doen om op te vallen tussen al die andere kandidaten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar soms kom je een initiatief tegen dat echt anders is, dat opvalt door de uniekheid, of creativiteit. Dat zijn de voorbeelden die meer dan de moeite waard zijn om even bij stil te staan en te delen. Ter informatie en ter vermaak, zeg maar. Zoals bijvoorbeeld de manier waarop Jesse probeert een leuke nieuwe uitdaging te krijgen.

Creatief solliciteren: "Baan zoekt Jesse"

Jesse zoekt een baan via Facebook

Net als vele anderen is Jesse Vermeer op zoek naar een nieuwe baan. Iets met marketing en/of communicatie. Maar ja, hoe zorg je dan dat je uitgenodigd gaat worden door bedrijven? Precies, met de juiste mensen in contact komen. En dat kan op heel veel andere manieren dan enkel een cv mailen naar een bedrijf met al dan niet een vacature. We hebben al vaker creatieve voorbeelden gezien zoals de advertentie bij Albert Heijn, de WW-uitkering die aangeboden werd, verschillende creatieve cv's of de advertentie van Juliette. Maar het kan bijvoorbeeld ook door op een opvallende manier Facebook te gebruiken. Dat laatste deed Jesse, met de Facebook-pagina Baan zoekt Jesse...

Het verhaal van Jesse in foto's

Het idee van Jesse is eigenlijk even simpel als effectief. Gewoon je verhaal vertellen met foto's op het meest populaire sociale netwerk van dit moment. Maar dan niet zo maar foto's natuurlijk, creatieve foto's met een knipoog. Want om op te vallen en gedeeld te worden, moet het wel bijzonder zijn.

En niet zonder succes! Inmiddels heeft de pagina 388 fans en heeft Omroep Brabant aandacht gegeven aan haar opvallende manier om zichzelf in de spotlight te zetten. Ik heb ook nog even contact gehad met Jesse en begrepen dat er inmiddels al enkele gesprekken gepland staan. Dus met die baan komt het vast wel goed.

Check daarom ter inspiratie vooral de Facebook-pagina "Baan zoekt Jesse". En om de pagina te liken en Jesse te steunen natuurlijk. Of bekijk hieronder "het fotoverhaal van Jesse"...

Creatief solliciteren: Baan zoekt Jesse

Nu ben ik natuurlijk erg benieuwd, wat vinden jullie van deze actie van Jesse? 

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (1)

  1. Elisa:
    11 feb 2015 om 11:20

    De foto's zijn geweldig en creatief! Zelf heb ik sinds afgelopen juli een eigen facebookpagina waar ik een actie op heb geplaatst en verder probeer ik er interessante artikelen op te posten die te maken hebben met solliciteren of marketing/communicatie, het vakgebied waar ik een baan in zoek.

    Je kunt met vinden op https://www.facebook.com/elieszoekteenbaan


Plaats een reactie