Aangeboden: social media stage

Uw bedrijf verkeert in een crisissituatie. Uw reputatie loopt een flinke deuk op. U heeft een manager nodig om de schade te herstellen. Laat u dit doen door een stagiair? Er zijn klanten met vragen over de producten of diensten die u levert. Ze willen van alles weten over uw bedrijf en de gang van zaken. Kan een nieuwe medewerker dit afhandelen?

Aangeboden: social media stage

U wilt een sterk merk creëren.  U heeft een duidelijke gewenste identiteit en wilt dat die overeenkomt met uw imago. Alles wat u publiceert, kan men terugvertalen naar de kernwaarden van het bedrijf. Kan een stagiair zoveel verantwoordelijkheid aan?

Het contact met stakeholders – investeerders, de overheid, banken en/of NGO’s – in de handen leggen van een net afgestuurde student. Vindt u dat een wijs besluit?

Ik ga ervan uit dat uw antwoord op al deze vragen ‘nee’ is. Waarom dan een stagiair in dienst nemen voor social media? Dit zijn namelijk de competenties en vaardigheden die een social media manager moet hebben.

Social media: goedkoop = duurkoop

Social media is veel meer dan leuke tweets bedenken, inhaken op gebeurtenissen uit het nieuws of gezellig kletsen met klanten op Facebook. Social media moet je integreren in verschillende communicatiestrategieën. Bij elke uiting die je doet, moet je er rekening mee houden dat iedereen dit kan zien. Niet alleen je bestaande klanten of potentiële klanten, maar ook de investeerders en de overheid. Iedereen waarmee je te maken hebt, of kunt hebben. 

Social media is adverteren, klantcontact en PR tegelijkertijd, vanuit één kanaal.  Waarom zou u deze taken in de handen te leggen van een stagiair die uw bedrijf nauwelijks kent? Omdat het een goedkope, of misschien zelfs een gratis kracht is? 

Ook hier geldt: goedkoop = duurkoop. Die goedkope stagiair kan u uiteindelijk veel meer kosten dan alleen een stagevergoeding.

25 nov 2014 4636 Chanel Lodik 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie