7 voorbeelden van opvallende video sollicitaties

Succesvol solliciteren betekent opvallen in de menigte. Met creatieve cv's, er uitspringende motivaties of bijvoorbeeld een video sollicitatie. En hoewel het in Nederland nog niet heel populair lijkt te zijn, zijn er online al heel wat opvallende en inspirerende voorbeelden van video sollicitaties te vinden.

7 voorbeelden van opvallende video sollicitaties

Opvallen met een video sollicitatie

Het gebruik van een persoonlijke video als onderdeel van het sollicitatieproces lijkt steeds populairder te worden. Ook op dit platform hebben we er al wat aandacht aan besteed. Annick Hus bracht de tool Cammio onder de aandacht om eenvoudig sollicitatie videos met te maken en Cindy Stechweij heeft in haar artikel "Solliciteren met video" stil gestaan bij de mogelijkheden. En wellicht herinneren jullie ook de creatieve video van die copywriter nog?

Wat duidelijk mag zijn, video kan een prima manier zijn om op te vallen tussen al die andere sollicitanten die hard hun best doen om jouw droombaan voor je neus weg te kapen. Sterker, met een opvallende video kan het zo maar gebeuren dat duizenden mensen jouw sollicitatie zien. En delen in hun netwerk. En hoe vaak gebeurt dat nou met jouw cv? Eerlijk zeggen... Daarom in dit artikel een zevental voorbeelden van opvallende, creatieve en soms humorvolle sollicitatie videos. Ter inspiratie en gewoon omdat het leuk is om even naar te kijken...

A dreamjob would be nice - Mark Leruste

Een beetje humor, sympathiek, prima in elkaar gezet en zeker niet over the top. Nice! O ja, op het moment van schrijven meer dan 69.000 views op Youtube.

De klikbare video van Graeme Anthony

Niet echt een sprankelende persoonlijkheid, geen bijzondere humor of prachtig camerawerk, maar wel een standaard applicatie van Youtube goed gebruikt: linkjes in de video plaatsen. En zo maakte hij van zijn video een opvallende en klikbare cv. En dat leverde hem maar liefst meer dan 393.000 views op... 

Hire me - Alec Biedrzycki

Het is al weer een "oudje" op Youtube, maar wel leuk om eens te bekijken. De mix van een sollicitatie video, humor en een gezongen motivatie en cv zorgde voor een soort van muziekvideo met de titel Hire ME en bezorgde Alex al meer dan 80.000 views. Gewoon leuk, maar ben jij muzikaal genoeg om zo op te vallen?

De stop motion video cv van William Morvan

Voel jij je niet helemaal prettig bij een video (laten) maken van jezelf en deze zo maar open en bloot te publiceren zodat iedereen hem kan zien, dan is een stop motion video wellicht een prima alternatief. Deze stop motion video cv van William Morvan is daar een goed voorbeeld van.

Maak kennis met George Turnbull...

Met een dosis zelfspot, een paar slechte oneliners en nog slechtere kledingkeuzes gaat je misschien niet meteen helpen aan een nieuwe baan, maar je pakt er zeker even je "15 minutes of Youtube fame" mee. Of of in het geval van George Turnbull bijna 500.000 views voor deze video. Misschien heeft het feit dat hij onderdeel was van een campagne van een recruitment bureau daar wel een klein beetje aan bijgedragen...


Een voorbeeld van Nederlandse bodem: Get Bob the Job

Bob Veen heeft een droom: piloot worden. Maar die arbeidsmarkt zit ook een beetje op slot. En na 4 jaar sollicitatiebrieven sturen en afwijzigingen ontvangen is het niet makkelijk om die droom levend te houden. Maar opgeven is geen optie voor Bob en dus tijd om zijn droom te delen via een video sollicitatie. O ja, hij heeft ook een site met de toepasselijke naam getbobthejob.com

Google, please hire me - Matthew Epstein

Matthew wilde maar één ding, werken bij Google. En dus maakte hij een video speciaal voor hen. Humor, compleet over the top en vooral opvallend. Resultaat: zo'n 1,4 miljoen views op Youtube. Maar heeft ie nu een job bij Google?! (hint, check de extra video...)

Extra video: werkt Matthew Epstein nu bij Google?

 

Nu ben ik natuurlijk erg benieuwd welke mooie, opvallende of inspirerende voorbeelden jullie kennen! 

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie