4 essentiële kledingtips voor elk sollicitatiegesprek

Als je gaat solliciteren is het dragen van de juiste kleding erg belangrijk. Je wilt namelijk een goede eerste indruk maken. Zorg er daarom voor dat je oogcontact maakt en dat je een rechte houding hebt. Daarnaast is de kleding die je draagt een essentiële factor voor je slagingskansen. In dit artikel heb ik de vier essentiële kledingtips voor een sollicitatiegesprek voor je opgesteld.

4 essentiële kledingtips voor elk sollicitatiegesprek

Kledingtips voor het sollicitatiegesprek

Bij een sollicitatiegesprek is het erg belangrijk dat je de juiste kleding draagt. Je krijgt namelijk maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Gelukkig zijn er meerdere manieren om stijlvol voor de dag te komen en geen flater te slaan. 

1. Zorg voor een goede voorbereiding

Zorg voor je sollicitatiegesprek voor een goede voorbereiding. Let hierbij op het imago van het bedrijf. Is het een formeel bedrijf, of eerder casual? Houdt hier rekening mee bij het vinden van je outfit. Probeer een paar dagen voor het gesprek of je outfit goed past. Leg deze kleding vervolgens apart. Zo voorkom je dat deze onverhoopt vies wordt of beschadigd. Denk ook aan de schoenen die je wilt dragen. Poets je schoenen om voor meer glans. Hierdoor zal je met een rustig gevoel het sollicitatiegesprek ingaan. 

2. Denk aan de kleur

Denk bij het samenstellen van je sollicitatieoutfit aan de kleur. Iedereen maakt onbewust kleurassociaties. Denk hier daarom goed over na. Als je een goede kleurencombinatie maakt laat je zien dat je nauwkeurig bent en dat je oog hebt voor detail. Een waardevolle eigenschap ongeacht je functie!

Zorg naast een passende kleur voor kleding die niet te strak of te los zit. Een net kostuum verlies snel zijn charme wanneer dit totaal niet aansluit op je lichaam.

3. Onderscheid jezelf door accessoires

Draag accessoires om jezelf van andere sollicitanten te onderscheiden. Ook hiermee laat je zien dat je oog voor detail hebt. Experimenteer gerust met het dragen van een pochet, bretels, een dasspeld en een kraagpin.

4. De ochtend van het gesprek

Je wilt natuurlijk niet dat je kleding gekreukt is bij je gesprek. Strijk daarom je kleding als het nog licht vochtig is. Hierdoor kun je kreukels er makkelijk uitstrijken. Reis je met het openbaar vervoer? Ga dan niet zitten, maar blijf staan. Hierdoor kreukt je broek en je colbert minder snel. Reis je met de auto? Hang dan je jasje op voordat je gaat zitten.

Robin Hendriks, Schulte Herenmode.

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie